2017-01-17

Godall Blog - Hisenda envia drons per investigar els immobles d'aquests municipis catalans


Les il·legalitats més comunes solen ser jardins, piscines o aparcaments sense declarar.



El Ministeri d'Hisenda ha descobert en els drons el perfecte aliat per rastrejar habitatges irregulars. Només l'any passat, ja es van detectar més d'1,7 milions d'immobles irregulars, una enorme xifra que es veurà ampliada durant els mesos vinents, quan els drons recorrin un total de 1.272 municipis a tot el territori espanyol. En el cas de detectar aquestes irregularitats, s'aplicarà a aquest immoble un increment de l'Impost d'Immoble IBI o del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Aquestes tasques d'investigació es duen a terme en tot el territori espanyol excepte al País Basc i Navarra, i es tracta d'un nou mètode perfectament compatible amb els més tradicionals. Entre les il·legalitats més comunes se solen trobar jardins, piscines, balconades o aparcaments sense declarar. A Salamanca s'investigaran un total de 70 municipis, sent la província més investigada, mentre que en llocs com Badajoz o Las Palmas només s'investigarà un municipi. Aquests són els municipis catalans que els drons sobrevolaran:

...

Tarragona, 47 municipios 


Aiguamúrcia, Albinyana, L’Aldea, Aldover, Altafulla, L’Ampolla, Banyeres del Penedés, Bellmunt del Priorat, Bellvei, Les Borges del Camp, Cabacés, Cambrils, Conesa, Cunit, L’Espluga de Francolí, La Fatarella, La Figuera, Figuerola del Camp, Godall, Els Guiamets, Margalef, Marçà, Mas de Barberans, Maspujols, El Masroig, Montbrió del Camp, Montferri, Nulles, Pira, La Pobla de Massaluca, Pontils, Porrera, Querol, Riudecanyes, Rocafort de Queralt, Rodonyà, Salomó, Salou, Savallà del Comtat, Tivenys, Ulldecona, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Vila-rodona, Vila-seca, La Vilella Baixa, Vimbodí i Poblet, Vinyols i els Arcs.



...