2016-04-20

Costa Daurada, la fórmula del éxito


Contractats 5 aturats de llarga durada per netejar espais naturals de 5 municipis del Montsià

Signat el conveni entre el consell comarcal del Montsià i la Diputació de Tarragona per dur a terme els plans d'ocupació 2016.

El Consell Comarcal del Montsià ha aprovat la signatura del conveni amb la Diputació de Tarragona per dur a terme els plans d’ocupació 2016. El conveni permetrà contractr cinc aturats de llarga distància, seleccionats per la Diputació, per un termini de sis mesos, en el decurs dels quals també se’ls proporcionarà formació complementària dirigida a millorar les seues capacitats personals i professionals per afavorir la seua posterior inserció al mercat laboral.

L’objecte d’este pla d’ocupació és el condicionament d’entorns naturals, a través de tasques de neteja de les zones de valor turístic i natural per tal de recuperar-les i preservar-ne el correcte ús, així com altres tasques puntuals en espais urbans de la comarca. Les accions es faran als municipis de Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans i Santa Bàrbara.


22 abril: viatge als pobles aragonesos dels premiats al 7è Concurs del Territori Sénia


El divendres 22 d'abril els alumnes de 6è de primària de les Escoles dels municipis del Territori del Sénia que van resultar guanyadors del 7è Concurs literari organitzat per la Mancomunitat Taula del Sénia i la Fundació Rei Jaume I realitzen un viatge als pobles aragonesos de la Mancomunitat: Beseit / Beceite, Pena-roja / Peñarroya de Tastavins i Vall de Roures / Valderrobres, acompanyats dels seus professors o familiars. El tema escollit aquest any ha estat "les danses o balls típics del meu poble" i en ell han participat 30 escoles de tot el territori.


Aquest any el viatge a la zona aragonesa, s'iniciarà a Pena-Roja de Tastavins on visitaran el Territori Dinópolis-Inhóspitak, un parc temàtic paleontològic.

D'allí se sortirà cap a Beseit on es realitzarà una caminada pel Parrissal, lloc on neix el riu Matarranya.

Després de dinar en un restaurant de Vall de Roures, es realitzarà una visita guiada al castell, església, museu i casc antic de la capital de la comarca del Matarranya.

En la 7a edició del concurs han participat un total de 30 escoles dels municipis següents del Territori Sénia:

Alcanar (2), Benicarló (4), Beseit (1), Càlig (1), Canet lo Roig (1), Cervera del Maestrat (1), Freginals (1), Galera, la (1), Godall (1) , la Jana, la (1), Mas de Barberans (1), Pena-roja de Tastavins (1), Pobla de Benifassà, la (1), Rossell (1), San Rafael del Río (1), Sant Carles de la Ràpita ( 2), Sant Jordi (1), Sénia, la (1), Traiguera (1), Ulldecona (1) i Vinaròs (5).




2016-04-05

L'horitzó subjectiu de Cotlliure

Font: La veu de l'Ebre


Godall B, matemàticament campió de bitlles de la Lliga Terres de l'Ebre

font: Mundo Deportivo


El Departament d'Ensenyament ofereix més places de P3 a l'Ebre

font: diari de Tarragona

La Generalitat amplia els projectes pilot d'implantació de primer cicle d'educació infantil en escoles rurals i el de la jornada continuada als centres d'infantil i primària.
Ensenyament fa una oferta inicial de places de P3 respecte al padró més àmplia que els cursos anteriors a les Terres de l’Ebre. Per als alumnes més petits de les escoles s’ofereixen 2.163 places, 560 més de les que correspondrien segons el padró, que preveu 1.603 infants, el que suposa un 35% més de places ofertes inicialment respecte als nens i nenes empadronats. Aquests càlculs s’han realitzat en base a una ràtio de 25 alumnes a P3, la ràtio definitiva, però, la determinarà la matrícula. La mitjana va ser de 20,34 el curs passat per a P3.

El Departament ha programat l’oferta de 2163 places a P3 i de les 1914 places de 1r d’ESO, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’escolarització per garantir el dret a l’educació de tothom, harmonitzant-lo amb els drets individuals dels alumnes i de les famílies, assegurant d’aquesta manera la qualitat de l’educació i la cohesió social.

Els Serveis Territorials d’Ensenyament han fet la programació donant resposta a la davallada d’alumnat de P3, segons el padró, 77 infants menys. La Generalitat i les administracions locals s’han reunit en les taules mixtes de planificació i han treballat en el marc de la coresponsabilitat per acordar l’oferta més adequada a cada municipi emprant criteris qualitatius.

El proper curs 2016-2017 s’amplia el pla experimental per a la implantació del 1r cicle d’educació infantil en escoles rurals. Es preveu implementar el primer cicle d’educació infantil a deu pobles, els quals s’afegeixen a Freginals, Godall i Mas de Barberans, escoles on ja s’ha implantat.

Aquest pla comporta l’agrupació dels infants de 1-3 anys en un sol grup. La ràtio màxima serà de deu infants per classe.

Calendari de preinscripció

La preinscripció escolar per al curs 2016-17 comença aquest dimecres, 30 de març, i acabarà el 7 d’abril. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran per al primer curs d’educació infantil de segon cicle (P3), que és quan els xiquets i xiquetes comencen a assistir a les escoles, i el primer curs d’ESO, moment en què inicien els estudis als instituts. La matriculació s’haurà de realitzar del 13 al 17 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 27 de juny i l’1 de juliol, per als de segon, tercer i quart d’ESO.