2016-11-09

Es torna a publicar 'L'arquitectura del conte' d'Isidre Grau

font: Cerdanyola.info


Godall Edicions ha tornat a publicar 'L’arquitectura del conte', de l'Isidre Grau, en una versió actualitzada de forma i continguts. La presentació es farà el proper dilluns 7 de novembre, a les 19 hores, a l’Ateneu Barcelonès, i comptarà amb la presència de l'autor escortat per la poeta Laura López Granell i l'editora Matilde Martínez Sallés.



El conte és un gènere abonat a fer-se moltes preguntes i, sobretot, un espai de gran llibertat creativa. L’arquitectura del conte proposa un itinerari per tot el que es pot qüestionar el contista, amb ganes de facilitar-li les respostes més personals. Perquè abans d’abordar els experiments decididament innovadors és molt convenient haver assimilat les lleis del gènere i les diverses tradicions que l’han dut a ser un àmbit que permet desplegar la màxima intel·ligència narrativa. Es tracta, doncs, de llegir i valorar-ho tot per després, quan ja ens sentim una mica més savis, deixar anar la imaginació sense traves.
L'arquitectura del conte va néixer el 2001 d’un projecte de la cooperativa Accent, amb professors vinculats a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, per obrir una línia de textos amb diversos aspectes de la docència literària. El llibre va ser el segon títol de la col·lecció Paraula, publicada per l’editorial Octaedro, i des de llavors ha estat un referent per als interessats en l’escriptura de contes.