2016-11-09

"El foraster", amb la rapitenca Joanna Pardos com a nova directora, guardonat amb el premi Ondas


En les darreres temporades el programa presentat per Quim Masferrer ha passat per Benifallet, les Cases d’Alcanar, Godall, la Torre de l’Espanyol o Poblenou del Delta
Imatge del Quim Masferrer en la seua visita a Godall | TV3

L’equip d'El foraster es trobava este dimecres a la tarda preparant nous capítols i guions per a la pròxima temporada quan, per sorpresa, la notícia va saltar a les xarxes socials. “No sabíem ni que ahir s’anunciaven els premiats als Ondas, ho vam veure per les xarxes socials, com qualsevol altra persona”. Ho explica la periodista de la Ràpita Joanna Pardos, que des de fa unes setmanes és la nova directora d’un dels formats de més èxit en els darrers anys a TV3.

“Ens ha fet molta il·lusió. Nosaltres estem molt satisfets del resultat, però pensem que és un reconeixement que va més enllà. Ens fa il·lusió per l’equip, on hi ha treballat persones amb molt de talent, però també per la gent dels pobles, perquè El foraster sempre és un salt al buit en un poble, sense massa guió i al final sempre depenem de les històries que ens expliquen les persones, del seu sentit de l’humor... per això este format, més que d’altres, és un treball col·laboratiu entre els que fem tele i la gent que participa i que fa que el programa siga com és. Per això, és un premi de tots”, explica Pardos.

"El foraster", presentat per l’actor Quim Masferrer, és un programa que recorre pobles catalans de menys de mil habitants. Després de passar-hi 48 hores, Masferrer fa un monòleg davant de tots els veïns on exposa la seua particular visió del municipi. El resultat és un programa d'humor on els veïns són, a la vegada, públic i protagonistes. El format ha estat premiat amb el premi Ondas com a millor programa emès per a cadenes o emissores no estatals.

La rapitenca Joanna Pardos va arribar al programa just a l'inici, ara fa 5 temporades. “Vaig arribar just quan s’estava fent el programa de Benifallet, que va ser un dels primers”, explica. Des d’aquell moment i fins fa unes setmanes hi ha treballat com a guionista. Esta nova temporada l’enceta com a directora: “És un repte que em fa molta il·lusió, perquè és com haver vist una part de la màquina. Estava a la sala de màquines del vaixell i ara agafo el timó”, comenta.

Des de fa un mes l’equip d'El foraster treballa a definir el llistat de pobles per on passaran enguany. “La idea d’esta temporada és continuar fent pobles i continuar trobant històries i segur que també tornarem a vindre a les Terres de l’Ebre”. Segons la directora, els programes fets en pobles ebrencs solen ser dels que més èxit tenen: “no sé si és per la personalitat d’aquí o per l’oberts que som, però són programes que acaben funcionant molt bé, per això segur que tornarem”. En les darreres temporades el programa presentat per Quim Masferrer ha passat per Benifallet, les Cases d’Alcanar, Godall, la Torre de l’Espanyol o Poblenou del Delta.