2014-07-27

El minut 91. Serà campió el C.F.Godall?

SERÀ CAMPIÓ EL GODALL? Si mirem les estadístiques dels darrers anys, i que no fallen
mai, en la jornada 34 a Tercera catalana, sempre l'equip que va ser campió juga contra el
Sant Jaume: l’Ampolla, Perelló i Camarles en l’última jornada van jugar contra aquest conjunt
i en aquesta temporada ho farà el Godall. Fallarà aquest any l'estadistica? Aquest equip s'enfronta
el dia 15 a la Copa de Catalunya al Reddis..., mantindrà tot el bloc i farà uns 4 fitxatges.



2014-07-11

Inaugurat l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall Km 0"

font: Ebredigital.cat

L'equipament inclou sis plafons amb informació de Godall i proposa 12 itineraris a realitzar per la serra.

Des del passat mes de Juny,  la població de Godall disposa de  l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall Km 0", un nou equipament promogut per l'ajuntament que permetrà als visitants d'aquesta població conèixer els seus actius i serveis turístics i els de l'espai natural de la serra de Godall.
Aquest equipament, concebut com un punt d'acollida també inclou sis plafons informatius de gran format. Els tres primers plafons aporten informació sobre el poble de Godall, la serra, els principals actius del municipi i les seves festes i tradicions més destacades.

Els altres tres plafons dividits en tres àmbits: turisme familiar, senderisme i BTT, presenten textos, imatges i els recorreguts de dotze rutes, que sumen un total de 79 Km, permeten descobrir una bona part d'un dels espais naturals més singulars i destacats de les Terres de l'Ebre.


En concret les rutes de turisme familiar que es proposen són: 

Ruta de la pedra en sec. 
Per les faldes de la serra de Godall, 
Ruta de les oliveres mil·lenàries, 
Ruta per la Via Augusta i 
Ruta de la font de Cap d'Àsens i el mirador de les Talaies. 

Les rutes per a BTT i senderisme són: 

Ruta pel barranc de la Caldera, 
Ruta de la Pedrera; 
Ruta de Vilallarga; 
Ruta dels pous; 
Ruta pel racó de la Fernanda i la font de l'Arboç; 
Descens de BTT DH Godall; 
Ruta del camí de Godall a l'ermita de la Pietat; i 
Ruta de l'ermita de la Pietat a l'Arion

Gran part dels itineraris tenen com a punt de sortida el nou equipament i es poden realitzar tant a peu com en bicicleta de muntanya amb un nivell de dificultat baix o mitjà en la seva major part. Els tracks d'aquestes rutes es podran descarregar més endavant per a la seva navegació en GPS mitjançant codis QR.

El Museu de les Terres de l'Ebre ha col·laborat en la creació de l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu realitzant els continguts dels plafons i la georeferenciació i confecció dels diferents itineraris per la serra de Godall que es mostren a aquest equipament.

Sortejada la primera fase absoluta: Godall - Reddis (font: El Punt)

Copa Catalunya. Hi entren els equips de segona B i tercera de la temporada passada, tot i que el Llagostera n'ha quedat exempt.

Ahir al matí, al Comitè Tècnic d'Àrbitres de Barcelona, es va sortejar la primera fase de la copa Catalunya absoluta. Hi van quedar emparellats els equips que la temporada passada van jugar a segona B, tercera i els campions de primera catalana, per bé que el Llagostera no la disputarà perquè va quedar exempt. La fase es disputarà els dies 2 i 3 d'agost.
La copa Catalunya absoluta la disputen els equips de categoria estatal exceptuant els de primera divisió, que han de jugar la supercopa. Tant el Sabadell com el Girona entraran en fases posteriors.
Per proximitat
El sorteig va ser dirigit per proximitat geogràfica i per divisions: els equips de segona B van quedar emparellats amb els de tercera divisió.
Més tard es va fer el sorteig de la cinquena fase de la copa Catalunya amateur, que es disputarà del 15 al 17 d'agost. Els emparellaments: Godall-Reddis, Roses-Manresa, Sallent-Molletense i Martorell-Sarrià.

De rostolls i de rebrolls

font: Nuvol.com

El darrer poemari de Maria Dolors Coll Magrí, Rostoll (Godall Edicions), verseja sobre els sentiments i les incògnites que afloren davant la mort d’éssers estimats. Amb la natura com a marc de fons, rival i confident a la vegada, Coll passeja pels incerts camps de l’absència. 

La recentment creada editorial Godall Edicions (2011) acaba d’inaugurar el seu propi segell de poesia batejat amb el nom de ‘cadup’. L’escollida per encapçalar la llista d’aquest nou projecte ha estat Maria Dolors Coll Magrí amb el seu poemari titulat Rostoll, una paraula que és tota una declaració d’intencions pe partida triple: d’una banda, ens remet a un entorn rural que, al seu torn, i en el cas que ens ocupa, està ple de referències als anys d’infantesa de l’autora; de l’altra, la sospita de l’existència d’una sega irrefrenable per part d’un actor implacable capaç de deixar un rastre desolador rere seu; per últim, un punt i seguit, un abans i un després, igualment inevitable, imposat per un camp segat, un full en blanc, on seguir sembrant vivències.
La mort dels pares s’erigeix en nucli central del poemari, una mort que revifa, una vegada més, l’eterna paradoxa de l’absència present, evidenciada pel dolor causat per la desaparició, territori magmàtic “on la meua flama us encén tant / com la vostra cendra m’apaga”. La necessitat de trobar respostes alleujadores aferra l’autora a una realitat passada que voldira etera, “però en cada vers alceu el vol cap a un nou miratge”. 

Els poemes, bastits amb una mètrica lliure, es rendeixen al poder de la metàfora i de la seva capacitat de crear imatges, més o menys suggeridores, amb l’objectiu de fer partícip el lector en les emocions que pretén transmetre cada un dels seus versos. Uns sentiments a voltes contradictoris, només en aparença, manifestats a través de nombroses antítesis que permeten donar sortida a l’estat de torbacó en què es troba l’autora. Uns sentiments que van des del sofriment i el més profund desconcert a l’esperança, tanmateix forçada per les pròpies circumstàncies, d’un futur guaridor: ”que les despulles del blat segat m’assaonin”.

Teresa Esmel pren el relleu de l'alcaldia de Godall

font: teveon.tv


Teresa Esmel ja és la nova alcaldessa de Godall. Esmel va prendre el relleu del socialista Francesc Miró en un acte que es va celebrar dissabte a l'Ajuntament de Godall i després que el mateix Miró anunciés la seva voluntat de deixar el càrrec per dedicar-se a la candidatura com alcaldable del PSC a Amposta. Esmel havia estat fins al moment primera tinent d'alcalde a la població, i ara ha agafat el relleu al capdavant del govern municipal per continuar amb el projecte de govern del PSC de Godall.

El ja exalcalde, Francesc Miró, ha definit la seva candidatura com una etapa de "plaers, esforços i dificultats" però que assegura ha pogut complir amb els seus objectius inicials. Godall ha estat per a Miró sinònim de preocupació, feina i passió, ara però, considera que ha arribat el moment d'assumir nous reptes i tornar a la seva ciutat natal, Amposta. Per la seva banda, Teresa Esmel agafa el relleu amb especial il·lusió i assegura que, des del govern municipal, s'apostarà per tirar endavant nous projectes, tot i les dificultats de l'economia actual. A més, ha remarcat que una de les seves prioritats serà estar al costat de la gent i oferir una comunicació constant i oberta entre ajuntament i ciutadans. Finalment, Esmel ha agraït la confiança dipositada per l'exalcalde i pels regidors del govern, de qui ha destacat la feina feta i la capacitat per transformar i millorar el municipi.
                            

Un carnaval en ple juliol (Xaranga Sarabastall)

font: Xaranga Sarabastall

El diumenge 6 de juliol pel matí, la Xaranga Sarabastall de Godall, va participar a la Festa dels Barris de Riudoms, allí és van reunir més d'una dotzena de carrosses amb les seves respectives xarangues, la Xaranga Sarabastall vam tenir la sort de ser els escollits per sortir al vídeo de La Xarxa TV que informava de l'event (00:10 sg)



2014-07-06

'El Foraster' tanca la segona ruta pels pobles més petits (06 de juliol)

Quim Masferrer grava un monòleg des de la sala Barts de Barcelona per a un programa especial de TV3.

El Foraster (TV3, 22.25 h) tanca aquesta nit el seu segon periple pels pobles més petits de Catalunya. L'edició d'avui serà un resum amb algunes de les trobades més destacades d'aquesta segona temporada, que es va estrenar el 4 de maig, ocupant un nou dia i franja d'emissió: diumenge després del 30 minuts. El Foraster ha tingut una audiència mitjana de 528.000 espectadors i un 17% de quota de pantalla. El capítol més vist va ser el de Prades, amb 597.000 espectadors i un 17,7% de quota. La primera edició va reunir, en els dotze capítols, un 19,5% de quota mitjana.

En l'àlbum de viatge d'aquesta nit també s'ensenyarà el que passa darrere les càmeres, els preparatius i els rodatges pels diferents pobles. En concret, en aquesta segona temporada s'han visitat vuit pobles: Godall, Molló, Llafranc, Prades, Alfés, Osor, la Torre de l'Espanyol i Arsèguel. Entre tots sumen 3.509 habitants.
En l'edició d'avui, també es mostrarà un avanç dels pobles de la tercera temporada i imatges inèdites d'un programa especial que es prepara per al setembre. En aquest sentit, Quim Masferrer gravarà un monòleg des de la sala Barts de Barcelona.


LA XIFRA

3.509
habitants
és la suma total dels vuit pobles que en aquesta segona temporada ha visitat Quim Masferrer.

2014-07-04

Godall : Francesc Miró deixa l'alcaldia de Godall després de 15 anys 'engrescadors'

font: teveon.tv

L'alcalde de Godall, Francesc Miró, s'ha acomiadat aquest dijous després de 15 anys al capdavant d'aquesta població del Montsià, tot just dos dies abans que es produeixi el relleu a l'alcaldia
.
L'alcalde de Godall, Francesc Miró, s'ha acomiadat aquest dijous després de 15 anys al capdavant d'aquesta població del Montsià, tot just dos dies abans que es produeixi el relleu a l'alcaldia. Miró ha fet balanç de les quatre legislatures, en uns anys que ha qualificat "d'engrescadors tant en la seva vida com per a la dels ciutadans" i considera que han aconseguit "situar Godall al mapa". Miró ha volgut agrair a la gent el suport al llarg d'aquests anys tot i les dificultats que ha sofert la població, com els tres ponts que es van emportar els aiguats l'any 2000 i que es van reconstruir. L'encara alcalde de Godall, ha manifestat que ha viscut la vida política a Godall "les 24 hores del dia, els set dies de la setmana i els 365 dies a l'any" i que deixa el mandat perquè viu en un altre poble. El proper dissabte a les 12 del migdia tindrà lloc el relleu de l'alcaldia que ostentarà la regidora Teresa Esmel, en motiu del nomenament de Francesc Miró com a candidat del PSC a les municipals d'Amposta. La primera alcaldessa en la història de Godall s'ha mostrat il·lusionada per encapçalar un projecte que, segons ha dit, "tindrà continuïtat". Miró ha assegurat que una de les tasques pendents és l'arribada de la TDT a Godall, i ha qualificat de "vergonya que la Generalitat continuï oblidant-se dels pobles petits". En aquest sentit, Francesc Miró, ha assegurat mirarà de resoldre aquesta assignatura pendent com a regidor de Godall juntament amb l'equip de govern.

2014-07-03

Falten autocars per la Diada (Diari El Punt)

L'assemblea de Girona de l'ANC no en troba i a les Terres de l'Ebre ja en reserven a Castelló


La Generalitat vol que rodalies presti el servei d'un dia laborable però Renfe només preveu el reforç festiu habitual.


Si fa dos anys un miler d'autocars d'arreu de Catalunya es van desplaçar fins a Barcelona per transportar-hi gent que volia assistir a la manifestació de la Diada, tot indica que aquest any es repetirà o se superarà la fita. A dos mesos de la manifestació en forma de V que unirà Diagonal i Gran Via de les Corts, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), les empreses de transports d'algunes demarcacions ja han penjat el cartell de “complet”. Des de Girona, Autocars Roca afirma que la desena de combois de què disposa fa dies que estan tots llogats. A Tarragona, l'empresa Plana ja no disposa de més vehicles estàndard de 55 places. Una tònica que també es repeteix a Lleida.

Aquesta és la realitat amb la qual ha topat l'ANC de Girona que, si bé el 2012 va llogar 55 autocars, aquest any encara no n'ha trobat cap. Pep Bosch explica que fa un mes que en busquen però ni a la Garrotxa, ni al Baix Empordà ni al Pla de l'Estany queden vehicles lliures. Totes les empreses els diuen que han llogat els seus autocars a clients habituals, ja siguin ajuntaments o institucions culturals, com ara clubs de futbol. És per això que l'ANC de Girona s'està plantejant contactar amb empreses de Perpinyà, tot i que asseguren que allà els vehicles són tres vegades més cars. Un cas semblant és el de les Terres de l'Ebre, on ja s'han hagut de reservar uns vint-i-cinc autocars en municipis de Castelló perquè la cinquantena de vehicles disponibles al propi territori ja estan sol·licitats. Manel Alves, coordinador de la territorial del Montsià de l'ANC, explica que, abans de l'estiu, es van reservar els autocars que tenia disponibles la companyia Hife de Tortosa –alguns ja els tenien destinats a assemblees del Priorat o Tarragona–. Però aviat s'ha hagut de recórrer a companyies més petites, com ara Seguí d'Amposta, amb 6 autocars, o Ralda, de Godall. Les assemblees de la Sénia, Alcanar o Ulldecona, per exemple, ja han hagut de recórrer a les flotes de Castelló. Alves preveu que la situació anirà a més quan, a mitjan agost, molta gent “es despertarà” i caldrà buscar més vehicles. La tònica és la mateixa a la resta d'assemblees territorials consultades.

Per altra banda, el Departament de Territori de la Generalitat té la intenció que rodalies presti el servei habitual d'un dia laborable en unes determinades franges horàries. Això vol dir més freqüències de pas de trens i més treballadors respecte als dies festius. Tot i que és la responsable del servei, l'operador és la companyia Renfe, que hi té alguna cosa a dir, no només la direcció, sinó també els sindicats, amb els quals la companyia hauria d'arribar a un acord per augmentar freqüències i serveis.

Renfe preveu reforçar el servei als principals corredors de rodalies amb dobles composicions de trens i l'augment de combois, sobretot els regionals. En aquest sentit, la companyia recorda que en festius com els diumenges ja hi ha més trens a les línies regionals perquè la mobilitat entre Barcelona i la resta del territori és major que en un dia laborable. Com en els festius ordinaris, circularan tots els trens regionals, a més de combois de rodalies que ja els reforcen habitualment els diumenges. A hores d'ara, però, Renfe no preveu cobrir totes les freqüències d'un dia laborable tal com vol la Generalitat.

La companyia tampoc preveu posar trens especials a disposició d'entitats o ajuntaments, tot i que admet que ja han rebut alguna petició. Per la manifestació de la Diada del 2012, els ajuntaments de Girona i Figueres van contractar dos combois especials en una decisió que va ser recorreguda en contra sense conseqüències als tribunals per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

La caiguda de llamps causa sis focs forestals en una tarda a l’Ebre (D.Tgn)

Font: Diari de Tarragona


Elsincendis es van produir als termes de Tivissa,Miravet, Tivenys, Riba-roja d’Ebre, Benifallet i Ulldecona,  entre les 16.00 i les 20.00 hores.


... A més, al llarg de la tarda els Bombers van rebre avisos de columnes de fum a les zones de Benifallet i la serra de Godall a Ulldecona, on les afectacions van ser menors. A més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, que es van anar redistribuint pel territori a mesura que s’anaven produint els diferents incendis, també van treballar en els dispositius efectius del cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.




2014-07-02

Godall enllesteix l'Espai d'acollida turístic i esportiu


L'Ajuntament de Godall ja ha enllestit el nou Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall KM 0", un equipament que aposta per l'esport i la natura i que permetrà conèixer aquest indret característic i emblemàtic del Montsià i les Terres de l'Ebre.

L'Ajuntament de Godall ja ha enllestit el nou Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall KM 0", un equipament que aposta per l'esport i la natura i que permetrà conèixer aquest indret característic i emblemàtic del Montsià i les Terres de l'Ebre. L'alcalde de Godall, Francesc Miró, va afirmar que es tracta d'un equipament que reuneix totes les característiques d'un centre d'interpretació i que a la vegada pot incidir positivament en l'economia del poble pel seu actiu turístic". En aquest Espai d'Acollida Turístic i Esportiu els visitants hi podran trobar uns plafons explicatius de la serra i els principals atractius turístics del municipi. També en aquests panells es podran descarregar els tracks amb les rutes per poder fer senderisme, BTT i muntanyisme. Miró ha insistit en les possibilitats que ofereix la Serra de Godall. El centre, que ha tingut un cost d'uns 130.000 euros, ha rebut una subvenció del projecte Leader i una altra de la diputació de Tarragona. Aquesta va ser la darrera obra de Godall que inaugurarà Miró ja que el proper dissabte cedirà l'alcaldia a Teresa Esmel després que s'hagi presentat ja oficialment com a candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta.