2013-06-21

La Diputació de Tarragona impulsa plans d'ocupació comarcals que permetran la contractació de més de 50 persones


L'ens provincial signa el conveni amb diversos consells per condicionar entorns naturals i urbans, arranjament de camins o de mobiliari urbà.

Els plans -la Diputació preveu signar pròximament els plans amb les comarques restants- tindran una durada de sis mesos, amb voluntat d'afavorir "el major nombre de persones aturades" i cadascun d'ells estarà integrat per cinc treballadors: un responsable i quatre peons, que hauran de ser aturats de llarga durada -un mínim de dotze mesos-.

En el cas del pla d'ocupació del Baix Ebre, les tasques consistiran en el condicionament de l'entorn natural de la Via Verda entre Tortosa i Deltebre. Les tasques consistiran en el control vegetal, el tractament amb herbicides, el condicionament i manteniment de l'estat del paviment i dels túnels del recorregut, la reparació i condicionament de les tanques de fusta i el mobiliari, la neteja del camí i les voreres, la reparació i condicionament puntual de despreniments i el manteniment de la senyalització vertical i horitzontal. 

A l'Alt Camp, es destinarà a recuperar l'entorn natural i al manteniment de la xarxa de camins de la comarca, amb la neteja de la vegetació dels vorals de camins i senders dels municipis de la comarca. També es facilitarà l'activitat cinegètica mitjançant la desbrossada i neteja de zones ermes de vials, marges, torrents, rases i zones de seguretat d'activitats relacionades amb la caça als municipis d'Alió, Bràfim, Figuerola del Camp, els Garidells, Nulles, el Pla de Santa Maria, Puigpelat, Vallmoll, Valls, Vilabella i Vila-rodona. 

A la Conca de Barberà es durà a terme la millora i embelliment dels espais verds, parcs i jardins dels 22 municipis de la comarca així com de les instal·lacions públiques del Consell Per últim, al Montsià es desenvoluparà el projecte de recuperació d'espais de pedra seca a través de la rehabilitació de la zona annexa al cementiri municipal de Freginals; la construcció de marges a la zona de la Font de l'Arboç i Villaestret, al municipi de Godall; la rehabilitació de la zona annexa de la plaça de braus, al municipi de la Galera; la construcció d'una zona verda a l'antic abocador del municipi de Masdenverge, i la creació del parc Plaça de Catalunya, al municipi de Santa Bàrbara. 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat la importància d'aquestes accions, a través de les quals la institució intercomarcal actua "a favor de l'ocupació", treballant conjuntament amb els consells comarcals "com a ens coneixedors dels municipis".
Tant els plans d'ocupació comarcals com els propis comptaran amb un apartat de formació complementària dirigida a millorar les capacitats de les persones. Tenint en compte les característiques del grup, els treballadors del pla tindran l'opció d'actualitzar el currículum personal, redactar una carta de presentació, reforçar el nivell de català parlat i escrit, adquirir conceptes de càlcul aplicables a l'àmbit professional, conèixer les normes bàsiques de seguretat i prevenció de riscos laborals i adquirir una formació generalista que millorarà les seves competències professionals i afavorir, així, la seva inserció al mercat laboral.



Santa Bàrbara,entre els 10 ajuntament menys endeutats de les Terres de l `Ebre


A nivell estatal ens trobem gairebé a la meitat de la taula estatal del rànquing d ‘endeutament municipal.
El nostre municipi devia a finals del passat any 344.000 euros o lo que és lo mateix,88’30 € per habitant. Godall,La Galera o el Mas de Barberans tenen un deute global menor però,en ser menys habitants,el deute per càpita és major.



(5dias/J.Roig).-El deute dels ajuntaments espanyols va arribar a 31 de desembre de 2012 els 35.290 milions, 747 euros per habitant. Si se suma l’endeutament de diputacions i cabildos, la xifra arriba als 41.964.000, un 18,4% més que el 2011,segons dades fetes publiques recentment pel l Ministeri d’Hisenda

Pel que fa al nostre poble i pobles més propers,el menys endeutat ,si dividim el nombre d ‘habitants pel total del deute seria Santa Bàrbara ocupant el lloc 4472 d’ un total de 8.116 pobles que hi ha a tot el país. A nivell de les Terres de l’Ebre ocupem el lloc número vuit d ‘entre els 10 municipis menys endeutats del territori,per darrera de Benissanet i per davant de Freginals .
Segons les dades consultades gràcies la aplicació que “Diari 5 dias” adjunta a la seua edició digital (i que es pot fer servir des de aquest enllaç),Santa Bàrbara, a 31 de Desembre del 2012 devia un total de 344.000 euros,lo que significa un deute de 88’30 € per habitant. La Galera amb un deute menor,230.000 euros,en canvi deu més per habitant ja que,segons aquestes dades cada galerenc deuria 252’8 euros al tenir que repartir-se el deute amb menys habitants,843.
Godall,amb 812 habitants,devia un total de 312.000 euros,ocupant el lloc número 2490 amb un deute de 384 euros per habitant. Cada habitant del Mas de Barberans deuria 459’1 euros,si el total del deute,292.000 euros s’ hagués de repartir entre els seus 636 habitants,ocupant el lloc número 2067 del llistat de pobles. Finalment,Masdenverge seria el poble més endeutat d ‘aquesta petita relació veïnal,ja que ocupa el lloc 1107 amb un deute de 727’5 euros per habitant,si els 816.000 euros que deu,s’ haguessin n de repartir entre els seus 1122 habitants.  (Font: La Plana Ràdio)

Cessió a favor de la Diputació de Tarragona de la titularitat d'una finca per a la construcció d'una rotonda a la ctra. TV-3313. Aprovació inicial.

https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=anunci&id=5300&ebop_any=2013

Ajuntament de Godall
El Ple de la corporació, de data 10 d'abril de 2013, aprovà inicialment l'expedient de mutació demanial subjectiva externa per transmetre amb caràcter gratuït la titularitat del següent bé municipal a favor de la Diputació de Tarragona: 'De la finca matriu original (polígon 56 parcel·la 68) es segrega, a efectes de l'expropiació per motiu de la construcció d'una Rotonda a la carretera TV 3313, la Finca 1: porció de terreny quasi rectangular amb una superfície de 445 m2, limita al nord, al sud i a l'oest amb la finca matriu i a l'est amb l'actual carretera TV 3313.'

De conformitat amb l'article 20 Decret 336-1988, de 17 d'octubre, es sotmet a informació publica per un termini de 15 dies, a comptar des de dia següent al de la publicació d'aquest anunci al BOPT, podent-se examinar l'expedient i presentar-se les reclamacions i al·legacions oportunes durant el termini assenyalat a la Secretaria d'aquest Ajuntament.

Subvencions superiors o iguals a 3.000 ¤ concedides per la Diputació de Tarragona durant el primer trimestre de 2013.

Font: Butlletí Oficial de la Província de Tarragona

ANUNCI

D'acord amb la Base 20 de les Bases generals de subvencions de la Diputació, i de conformitat amb el que disposa l'art. 18 de la Llei 38-2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publiquen a continuació les subvencions superiors o iguals a 3.000 ¤ concedides per la Diputació de Tarragona durant el primer trimestre de 2013. La relació de subvencions concedides per import inferior a 3.000 ¤ es troba exposada en el tauler d'anuncis de la Diputació.


Subvencions concedides entre les dates: 01-01-2013 i 31-03-2013 iguals o majors de 3000 euros

CIF BENEFICIARI IMPORT OBJECTE DE LA SUBVENCIÓ
Subvencions activitats culturals extraordinàries

P4306900D Ajuntament de Godall 7.000,00 125è aniversari del Carnaval de Godall