2009-09-23

Els Joves i el camp, un sector en hores baixes...

Els joves i el camp, un sector en hores baixes (Entrevista a Dani Albiol)

La llista negra dels nitrats

(E-Notícies)
Els municipis vulnerables passen de 322 a 421 amb el tripartit
El Govern ha aprovat en la seva darrera reunió la designació de noves zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats procedents de fonts agràries. L'Executiu admet que "a Catalunya, entre el 2004 i el 2007, s’ha produït un increment de les concentracions de nitrats a les aigües subterrànies" perquè "si la contaminació de nitrats de les aigües subterrànies es detecta amb molt retard, és molt difícil la desaparició dels contaminants".

El tripartit proposa ara ampliar les zones vulnerables a tres àrees: la Catalunya Central, les Terres de l’Ebre i l’àmbit del Segre-Garrigues. D’aquesta manera, els 322 municipis declarats vulnerables l’any 2004 s’incrementaran fins a un total de 421. A Catalunya hi ha un total de 941 municipis. Alguns d’aquests nous municipis tenen una afectació total i d’altres parcial. Les noves zones vulnerables proposades són les següents:

...

2. Àmbit de les Terres de l’Ebre

Baix Ebre: l’Aldea (només la part del municipi situada al marge esquerre del canal Nou de Camarles), Aldover, l’Ampolla (només la part del municipi situada al marge esquerre del canal Nou de Camarles, limitant a l’Est pel barranc del Furoner fins a la seva confluència amb el barranc de St. Pere i fins a mar), Camarles (només la part del municipi situada al marge esquerre del canal Nou de Camarles), Roquetes, Tivenys, Tortosa (excloent els dos enclavaments occidentals, entre Alfara de Carles i Roquetes) i Xerta.

Montsià: Alcanar, Amposta (només la part del municipi situada al marge dret del canal de la Ràpita), Freginals, la Galera, Godall, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita (només la part del municipi situada al marge dret del canal de la Ràpita), Santa Bàrbara i Ulldecona.

Ribera d’Ebre: Benissanet, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre i Móra la Nova.

2009-09-22

Ovnis y apagones en Tarragona

GODALL: UNA TELE EN EL BALCÓN

Ovnis y apagones en Tarragona

Un viatge als orígens (Les pintures rupestres, el nucli antic i les oliveres mil·lenàries d'Ulldecona)

Un viatge als orígens (1)


Un viatge als orígens (2)

INDÚSTRIA MOLESTA... I NOCIVA?


Font: La Via Augusta
(http://laviaaugusta.blogspot.com/)

La setmana passada vàrem sortir a caminar pels voltants de Freginals. A la sortida mateix del poble en direcció a Ulldecona i Santa Bàrbara, surt un camí on hi ha una indicació d’un espai natural: el Corral Nou. La distància del poble es poca, 2,8 Km. En arribar al lloc, perfectament senyalitzat duran tot el camí, ens trobarem amb un gran pannell de la zona on hi havia un plànol i tot tipus d’explicacions. Des d’allí, i mirant cap a la serra de Godall, venguérem una columna de fum. Després de pensar-ho uns instants, finalment decidirem trucar al número d’emergències. Després de fer-me unes quantes preguntes, al cap d’una estona em van trucar dels bomber per a demanar-me la ubicació exacta de la fum. Des d’aquella zona a peus de la serra del Montsià, la situava, si fa o no fa, a la punta de la serralada de Godall, entre Freginals i Santa Bàrbara entre uns 6 o 7 Km. del lloc on estàvem.

Al marxar cap a casa, aquella fum que, des d’allà la veia en alt, ja la vaig veure com si vingués des d’una zona ubicada al pla de la Galera entre Santa Bàrbara i la Galera. Diumenge passat hi tornarem (aquest cop amb la intenció d’arribar una mica més amunt) i la nostra sorpresa va ser que la columna de fum es seguia veient.
Ahir mateix la meva dona em va confirmar la procedència: una indústria de transformació de derivats de l’oliva situada al terme de la Galera anomenada “Secaderos Ecológicos de Cataluña, S.A.” Aquesta indústria causa sovint episodis de forta olor a sansa al municipi de Santa Bàrbara.
Segons es diu, el problema està en vies de solució, però el temps passa i les males olors segueixen. I això que, en principi, ara mateix no seria temporada, ja que la recol•lecció de l’oliva a les nostres comarques ja fa temps que va acabar.
Si en temes com aquests, l’administració competent (es suposa que el Departament de Medi Ambient) no troba solucions o no sap com aplicar-les, malament anem! Crec que s’hauria d'obligar a l’empresa a posar fi a les seves emissions de fums molestes i això, penso, seria tan fàcil com posar filtres a la xemeneia.

Si les autoritats competents no són capaces de solucionar un tema fàcil com aquest, quines garanties tenim que puguin solucionar de forma adequada la descontaminació del pantà de Flix?

AGRIOS LA GALERA SA ha demanat autorització per executar les mesures ....

ANUNCI

d'informació pública (ref. UDPH2003004325).

AGRIOS LA GALERA SA ha demanat autorització per executar les mesures correctores hidràuliques al domini públic hidràulic del barranc de la Serra de La Galera i un altre d'innominat situat dins la seva propietat, a la partida de la Font de L'Arboç, terme municipal de Godall(Montsià). Les obres consisteixen en:

Neteja i esbrossada de la llera del barranc.

Construcció de 3 basses de laminació i dues preses a la llera del barranc de la Serra de La Galera.

Permeabilització del mur perimetral de la zona inferior de la finca mitjançant l'execució de drenatges.

Construcció de lloms de formigó al camí perimetral de la zona inferior de la finca.

Es fa públic perquè tothom qui hagi de formular-hi alguna al·legació l'adreci, per escrit, a l'Agència Catalana de l'Aigua, Unitat Territorial de Terres de l'Ebre, carrer Àngel, 6, 43500 Tortosa, en el termini d'UN MES a comptar a partir de la publicació del present anunci al DOGC, indicant la referència expressada en l'encapçalament.

Dins d'aquest termini es poden presentar els escrits d'al·legacions en hores d'oficina, en el Registre de les dependències indicades i, així mateix, per qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

La documentació presentada es podrà examinar en el termini indicat en hores d'oficina.

Godall i la Galera compren els terrenys per al nou polígon

Font: La Veu de l'Ebre.

Els ajuntaments de Godall i la Galera han portat a terme la compra dels primers 18.000m2 de terrenys del que serà el futur polígon industrial de l'interior del Montsià. Aquests terrenys van associats al viver d'empreses, en el qual ja s'està treballant. Per aquest motiu, es va constituir, ja fa temps, el consorci per al Desenvolupament de l'Interior del Montsià, entre el Consell Comarcal del Montsià i els Ajuntaments de Godall i la Galera. L’objectiu del consorci és avançar en el desenvolupament econòmic d'aquest dos pobles.

La Galera i Godall compren els primers 18.000 m² del futur polígon industrial

Els ajuntaments de la Galera i Godall han comprat els primers 18.000 metres quadrats de terrenys del que ha de ser el futur polígon industrial de l'interior del Montsià, situat a cavall dels dos termes, i que ha d'ocupar una superfície total de 40 hectàrees. «Ara estem treballant en la requalificació dels terrenys i esperem que a finals d'enguany Urbanisme aprove la reconversió d'aquest sòl de rústic a industrial», va dir ahir l'alcalde de Godall, Francesc Miró, tot afegint-hi que els treballs d'urbanització es podrien iniciar entre el 2010 i el 2011. El polígon industrial de l'interior del Montsià està lligat també a la creació d'un viver d'empreses i l'impulsa un consorci integrat pel Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments de la Galera i Godall.

Rànking poblacions amb l'IBI més elevat (Godall en la posició 140 de 946)

Rànking poblacions amb l'IBI més elevat (Godall en la posició 140 de 946)

El Consell Comarcal del Montsià i els consistoris de la Galera i Godall estan impulsant el primer viver de la comarca

La Galera: terrissa, turisme i indústria (Juny 2009)

Els grafitis del passat

(Font: Diari Més) ENTREVISTA A AGUSTÍ VERICAT. DIRECTOR DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ D’ART RUPESTRE D’ULLDECONA.

Conèixer amb exactitud la datació de les obres d’art rupestre llevantí encara resulta una tasca difícil.

Canvi d'entrenador al C.F.Godall

Tomàs Ballano, després d’arribar a un acord amb la junta, no seguirà entrenant al Godall.

2009-09-02

Últim concert del MusiCamp '09, a Tarragona (contracop)



divendres, 3 / juliol / 2009

El concurs fou molt disputat, amb un gran nombre de vots pels 2 millors grups.

Ahir a la nit va tenir lloc al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona el concert corresponent a la 2a part de la fase final del concurs de grups novells del Camp, el MusiCamp, amb els grups:
> Sam Destral (Folk, Indie, Experimental, Gandesa).
> Contracop (Punk-Rock i Ska de Godall, a les Terres de l'Ebre).
> El Son de la Chama (Fusió i mestissatge, Tarragona).

L’afluència de públic va ser tot un èxit, ja que es congregaren més de 500 persones. Moltes no pogueren entrar al recinte i escoltaren el concert des de l’exterior.
Gerard Coca, director de l’Acampada Jove i Portaveu Nacional de les JERC, animà al públic assistent a desplaçar-se fins a Montblanc per a gaudir de l’Acampada Jove, el festival político-musical més important dels Països Catalans, i que enguany el tenim ben aprop de casa.

Web de contracop: http://www.contracop.tk


Vídeo: http://musicamp09.blogspot.com/2009/07/musicamp-1a-part-tarragona-el-video.html