2008-06-25

17a Trobada de Mestresses de Casa a Alcanar


Font: La Veu de l'Ebre

Més de 200 dones, vinculades a la quinzena d’associacions de dones que hi ha a la comarca del Montsià, participaven aquest dijous 19 de juny en la jornada de caràcter lúdic celebrada a Alcanar, el municipi escollit enguany per realitzar-hi les activitats d'un jornada que cada any té lloc en una població diferent.

Organitzada per l’Associació de Mestresses de Casa i l’ajuntament de la població amfitriona, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Atenció a la Dona d’aquest mateix ens, la jornada ha servit per intercanviar experiències i fomentar el treball en xarxa entre les diverses associacions de dones.

Durant la troabda s’inaugurava a l’auditori José Antonio Valls l’exposició Dones en la memòria, cedida pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Montsià), que fa un recorregut històric de l’aportació de les dones al món del treball.

El vessant institucional ha sigut protagonitzat pel president del Consell Comarcal i també alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, que ha participat amb un discurs on ha lloat l’esforç de les dones en el desenvolupament de la comarca.
També hi han assistit la presidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Marta Cid, i la regidora d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament d’Alcanar, Mercè Fibla.

En total s'hi han reunit representants de gairebé tots els pobles de la comarca: Sant Jaume (20), Santa Bàrbara (20), la Ràpita (34), Ulldecona (15), Mas de Barberans (12), Amposta (10), la Galera (5) i Godall (9). I la jornada finalitzava ja entrat el vespre amb un ball al centre cívic.

2008-06-20

Entrevista a Eugeni Villalbí: "Vull unes Terres de l'Ebre crítiques i mobilitzades"

Font: La Veu de l'Ebre (20-06)

Els pagesos xifren en 300.000 els quilos d'olives robats aquesta temporada

Font: La Veu de l'Ebre (20-06)


Cursa del Llop: La prova més exigent, al juliol

Font: La veu de l'Ebre (20-06)

Com queden les categories per a la propera temporada

Font: La Veu de l'Ebre


8a Copa Montsià (bitlles)

Font: Més Ebre (17-06)

L'Escola del Consum de Catalunya forma a 470 alumnes de primària a Amposta

Font: Ribera on line


L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars catalans en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Aquest curs, i com a novetat, els tallers també s’ofereixen als alumnes d’Educació Primària. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.


Tallers adreçats a l’Educació Primària:


Veig, veig... de quin color és? Diversitat d'establiments de compra

El nostre entorn està ple de colors i sensacions. Per exemple, a partir dels colors de les botigues que ens trobem passejant pel carrer, es reflexiona sobre la diversitat d'establiments de compra i els seus productes. Aquest taller és un escenari per treballar les sensacions i les emocions que ens influeixen a l'hora de consumir.


Em faig gran? Gestió d'una festa d'aniversari: consum i responsabilitat

A partir de l’organització d’una festa d’aniversari, es reflexiona sobre els canvis socials i personals que s'esdevenen a mesura que ens fem grans i es donen eines a l'alumnat per valorar els elements de consum que entren en joc a l’hora d’organitzar una celebració com aquesta.


Què fem aquesta tarda? Les activitats d'oci i els nostres drets i deures

Durant el temps d'oci prenem un seguit de decisions que impliquen actes de consum. Aquest taller es centra en la gestió de l’oci i n’analitza tant els aspectes externes (equipaments, amics, família...) com les decisions individuals (gustos, drets i deures, limitacions personals...).


Al Montsià, els centres que han sol·licitat la realització dels tallers de l’ECC són:


· Educació especial : CEE l’Àngel


· Educació primària : CEIP Poble Nou del Delta, CEIP Ramon i Cajal d’Ulldecona, CEIP Jaume Balmes de Santa Bàrbara, CEIP Marjal de Les Cases d’Alcanar, CEIP 16 de febrer dels Muntells, CEIP Sant Llorenç de la Galera, CEIP Sant Salvador del Godall, CEIP Joan Baptista Serra d’Alcanar


L’ECC va començar la seva activitat l’octubre de 2003, i durant els dos primers anys va impartir els tallers des de la seu central ubicada a Barcelona. L’any 2005, i coincidint amb el tercer curs escolar, es va posar en funcionament a Tortosa la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya per donar resposta a les demandes dels centres escolars situats lluny de Barcelona.

...
Font: Regió7 (14-06)

Modificació plantilla orgànica de personal i relació de llocs de treball exercici 2008. Aprovació definitiva



Anunci

S'ha exposat al públic la modificació de la plantilla orgànica de personal i la relació de llocs de treball, corresponent a l'exercici 2008, segons s'anuncia en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm. 107, de data 8 de maig de 2008. A continuació es fa públic, d'acord amb el que disposa l'article 28.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, l'abast concret de la modificació esmentada.
Nous llocs de treball:
Annex I. Personal funcionari

Denominació Nivell de Núm. Sistema
Escala Grup del lloc titulació vacants selecció
Administració C-1 Administratiu Batxillerat 1 Concurs-
general o equivalent oposició

Guardonat el C.F.Godall amb el trofeu de Fair Play

font: La Veu de l'Ebre (13-06)


Uns cent pagesos reclamen mesures contra els robatoris al camp


Font: Diari de Tarragona


Més d’un centenar de pagesos del Baix Ebre i Montsià es van concentrar ahir al matí davant dels jutjats d’Amposta per reclamar mesures legals contra els robatoris al camp d’olives i garrofes


El passat mes de febrer, Juan José Subirats va acudir a la seva finca, al terme d’Ulldecona, després de rebre l’avís que dos desconeguts li estaven recollint les olives del terra amb màquines en plena llum del dia. En arribar, acompanyat de dues persones, els presumptes lladres s’haurien negat a abandonar la propietat. La tensió va acabar arribant a les mans, Subirats va rebre un cop de puny a la cara i les dos parts van acabar presentant denúncies creuades davant la Guàrdia Civil de Santa Bàrbara, amb els corresponents certificats mèdics.


La notícia del judici per aquests fets –on, formalment, Subirats exercia com a demandant mentre que Faustino i Àngel Claveria, pare i fill d’Amposta, com a demandats– es va escampar entre el sector agrari de l’interior del Baix Ebre i el Montsià. Més d’un centenar d’agricultors que comptaven amb el suport d’Unió de Pagesos van voler fer-li costat ahir al matí davant de l’edifici judicial, denunciar davant l’opinió pública l’onada de robatoris d’olives i garrofes i reclamar penes ‘més dures’ amb els autors dels robatoris al camp.


A la sortida del judici, Subirats denuncià que durant l’any 2008 «ja m’han robat quatre vegades i l’any passat vuit. Si les olives ja valen poc, potser ens caldrà plegar i tot», lamentà.

Segons dades d’Unió de Pagesos (UP) i la secretària de la cooperativa de Godall, Casi Subirats, els robatoris d’olives als camps del Montsià han arribat aquesta temporada als 300.000 quilos. «S’ha apreciat un empitjorament de la situació amb robatoris totes les setmanes, que se sumen als preus prou barats de l’oli».


El responsable del sector de l’oli d’UP, Josep Carles Vicente, exigí a les administracions mesures urgents per posar fi als robatoris i lamentà que no siguin delicte bona part d’aquests actes. «Gairebé hem de demanar disculpes. Reclamem més protecció», sentencià.



MÉS a:

http://www.ebredigital.cat/ebredigital/web/index.php?idArea=6&idnot=11585&idSeccio=&idPes=1

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2894317

Creació i constitució del Consorci per al desenvolupament econòmic de l'interior del Montsià DEIM + Estatuts. Aprovació inicial.


Font: Butlletí Oficial de la Província


Anunci

El Ple del Consell Comarcal del Montsià, en sessió de data 29 d'abril de 2008, va acordar l'aprovació inicial de la creació i la constitució del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de l'Interior del Montsià (DEIM) i els estatuts que l'han de regir, de conformitat amb el procediment de constitució que estableix l'article 313 del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, aprovat pel Decret 179/1995, de 13 de juny.
En sessió de data 27 de maig de 2008, el Consell Comarcal va acceptar la delegació per a la coordinació de l'expedient d'aprovació feta pels ens locals que inicialment es consorcien, i que més endavant s'esmenten, considerant el Consell Comarcal del Montsià com a gestor als efectes de publicació unitària de l'edicte al BOP de Tarragona i al DOGC.

Ajuntaments delegants:
Ajuntament de Godall, acord plenari de data 26 d'abril de 2008.
Ajuntament de la Galera, acord plenari de data 26 d'abril de 2008.

Se sotmet a informació pública l'expedient amb els acords de constitució esmentats i dels estatuts del consorci, per un ternimi de 30 dies hàbils a comptar de l'endemà de la darrera publicació d'aquest anunci perquè es puguin examinar i, si s'escau, formular al·legacions i reclamacions que es considerin pertinents, en el benentès que de no presentar-se'n cap durant l'esmentat termini els acord indicats d'aprovació inicial esdevindran definitius.

El Patronat de Turisme de la Diputació dóna suport a la Mancomunitat de la Taula del Sénia

Font: Ribera on line

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha signat un conveni amb els ajuntaments membres de la Taula del Sénia per a la realització de reportatges fotogràfics dels municipis de Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Mas de Barberans, Santa Bàrbara, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.
Amb aquesta signatura, el Patronat de Turisme formalitza el suport a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, oferint els serveis d’un material fotogràfic professional i de qualitat que proporcioni un material actualitzat per poder utilitzar en accions de promoció conjunta amb els municipis, com es el cas de fires, promocions, opuscles, etc.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre es compromet a realitzar el servei fotogràfic en el termini d’un any, mitjançant l’empresa Lamar de fotos. El reportatge fotogràfic consisteix en la realització de 25 fotografies per municipi de temàtica diversa, prèviament definida en cada cas entre el Patronat de Turisme de la Diputació i cada un dels municipis.L’objectiu d’aquest acord és potenciar els actius turístics dels nostres municipis podent disposar d’imatges de qualitat que traslladin els atributs de la marca Terres de l’Ebre i que permeti als ajuntaments poder fer servir aquest material amb ús lliure per a la seva reproducció.

MÉS D'UN CENTENAR DE BLOCS PUBLIQUEN UN MANIFEST CONTRA EL TRANSVASAMENT A BARCELONA

Font: Ribera on line

L'oposició al transvasament de l'Ebre a Barcelona també s'ha fet sentir a internet. Més d'un centenar de blocs dels Països Catalans ja s'han adherit al Manifest Blocaire contra el Transvasament, que un grup de blocaires de les Terres de l'Ebre han promogut per expressar l'oposició de la comunitat blocaire catalana al projecte de la canonada que ha d'unir la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (CAT). En un sol dia, el 15 de maig, més de 70 blocs van publicar el manifest, i la nit del divendres ja s'havia superat el centenar de blocaires adherits a la campanya. Els signants del manifest donen el seu suport a la manifestació que demà, 18 de maig, ha convocat a Amposta la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Entre els signants del manifest hi ha dos alcaldes, Pere Muñoz (Flix) i Andreu Martí (L'Ametlla de Mar), així com el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell....

...
76-Calaliberal
77-Godall Blog
78-Acord per Godall
79-Llibertats
80-Mireia Galindo
81-De Cal Peixet
...

Uns 500 alumnes d'escoles de música es reuneixen a Godall

Font: La Veu de l'Ebre (6 de juny)



Bitlles catalanes 5 juny