2007-03-28

X Copa de BTT d'Espanya per a Cossos de seguretat a Godall

Font: Diari de Tarragona

El Club Esportiu Polam organitzarà la Copa d'Espanya.

El Club Esportiu Polam (Policia d'Amposta) organitzarà el proper dia 16 de juny, a Godall, la X Copa d'Espanya de BTT per a Cossos de Seguretat. Al mateix temps, també es realitzarà el IV Campionat d'Espanya de BTT per a Bombers. Es tracta de la primera vegada que l'entitat organitza aquesta cita. Els participants hauran de cobrir un circuit de més de 30 quilòmetres. L'entitat del Montsià espera que el nivell de participació sigui notable, com ja ha passat en altres anys, i que tots puguin passar una jornada agradable, combinant oci i esport.

Godall 1 - Sant Jaume 2


Corresponent a la lligueta de descens de 2ona Regional.

La Diputació de Tarragona millora la Xarxa Viària a Godall

Font: Ribera OnLine


La població de Godall ha vist finalment com un dels seus projectes urbanístics i d’infrastructures més reivindicat en els últims temps s’ha fet realitat. Es tracta de l’acondiciament de l’accés a la població, que s’ha convertit, a més, en un autèntic passeig dotat amb mobiliari i il·luminació, que ha quedat integrat al nucli urbà.

El president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, acompanyat per l’alcalde de la població, Francesc Josep Miró i pels diputats Jaume Antich, Joaquim Martí i Mª Josep Beltran, ha inaugurat aquest matí les obres, a la inauguració de les quals s’hi han sumat un gran nombre de veïns de Godall, tot i sent un dia laborable.


Les obres han suposat una inversió total de 327.653,30 euros, incluint la reposició dels serveis afectats i les expropiacions. El projecte ha estat executat per l’empresa Luis Batalla, S.A. i la duració d’aquest ha estat de sis mesos, cumplint amb les previsions inicials. La redacció del projecte i la direcció de les obres ha anat a càrrec dels Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona.


Amb aquest projecte s’ha acondiciat un tram de corbes a l’entrada de Godall a la carretera TV-3313 d’Ulldecona a la Galera, amb l’adequació de la calçada en una longitud de 322 m , amb una amplada de calçada de 7 m amb carrils de 3,5 m cadascú, amb la construcció puntual d’un tram de vorera per a vianants d’amplada variable de 120 m de longitud. Pel drenatge s’han construït reixes i embornals mixtos que desguasen al col·lector per les aigües pluvials amb un tub de formigó de 60 cm de diàmetre, embornals amb connexions amb tub de 30 cm al col·lector. Així mateix, s’ha reposat l’enllumenat en la zona de la vorera existent i s’han col·locat 13 noves lluminàries i la corresponent senyalització horitzontal i vertical.


Prèviament a la tallada de la cinta inaugural (al peu de la mateixa carretera), al Saló de plens de l’Ajuntament de Godall, s’ha realitzat l’acte protocol·lari corresponent, en el transcurs del qual l’alcalde de Godall ha expressat la satisfacció per la realització de les obres, tot i dient que se sentien orgullosos de la voluntat política de la Diputació, fent realitat el reequil·libri territorial “i aquesta obra n’és un exemple”.


L’enginyer en cap de carreteres de la Diputació de Tarragona, Joan Zaballos, ha explicat la realització d’aquestes obres, que s’enllacen amb unes altres realitzades recentment per la Diputació i que havien comportat una inversió de 338.000 euros. Segons Joan Zaballos, les obres realitzades han comportat que la població de Godall tingui una xarxa viària que li garantitza unes excel·lents comunicacions.


Per la seva part, el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha assenyalat que l’objectiu de la Diputació és ajudar a fer realitat aquelles peticions que formulen els diferents ajuntaments de la demarcació, ajuntaments aquests, que fixen les seves prioritats d’actuació. Així mateix, ha assenyalat que la Diputació de Tarragona es va fixar en aquest mandat que ara finalitza, millorar la pràctica totalitat de la xarxa viària de la seva competència “i al final d’aquest mandat puc dir que hem actuat en el 90% de les carreteres de la nostra competència, en les quals hem realitzat una inversió de quasi 100 milions d’euros”.


Joan Aregio ha manifestat, finalment, que la Diputació intenta donar resposta a les necessitats i peticions dels ajuntaments ja que aquesta és la millora forma d’ajudar a aconseguir un autèntic reequil·libri territorial del nostre país.

Godall és avui un poble modern que mira al futur amb uns bons vincles amb els seus veins


Font: Diari de Tarragona


2007-03-19

La Taula del Sénia arreglarà 45 camins rurals

Font: La Veu de l'Ebre

Es destinarà 13M€ fins al 2010 a fer millores en uns 360 quilòmetres de pistes i vies secundàries.




La Taula del Sénia millorarà les comunicacions entre els 22 municipis que integren la mancomunitat amb l’arranjament de 45 camins rurals. Es tracta d’una de les aspiracions fundacionals de l’entitat que suposarà una inversió de 13 milions d’euros fins al 2010.

Benifallet 2 - Godall 0 (Tercera jornada grup descens de 2ona Regional)


Anàlisi de les cinc ‘conurbacions urbanes’ de les Terres de l’Ebre

Font: La Veu de l'Ebre

L’estudi elaborat per la Universitat de Barcelona vol superar les “limitacions de l’agregació comarcal” i per això divideix la província en onze sistemes urbans que s’entenen com àrees de d‘influència de poblacions de referència. Les Terres de l’Ebre en tenen cinc. De tots aquests, el de Gandesa (juntament amb els de Montblanc i Valls, al Camp de Tarragona) forma part dels que han millorat de forma notable la seua situació relativa durant tot el període analitzat, passant a mostrar un valor per sobre de la mitjana provincial l’any 2003.

La segona en generar riquesa de la demarcació.

“El sistema de Tortosa ha millorat l’any 2003 respecte al 1996 en termes dels índexs de crear riquesa, de capacitat de mantindre-la, de desenvolupament de la capacitat individual (en aquest apartat, que serveix per mesurar l’índex de creació de riquesa, ha obtingut la segona major taxa de creixement de la província), demogràfic, de motorització (entenen com a tal l’existència d’una menor densitat automobilística que la mitjana provincial), del grau de diferències home-dona en el terreny d’estudis i taxa d’atur, de serveis socials i de cobertura de les necessitats de la gent gran resident, de qualitat dels habitatges (segona major taxa de la província), de facilitats educatives i de facilitats sanitàries.
Pel contrari, ha enregistrat taxes de creixement negatives en l’índex de migracions (és a dir, en capacitat d’atracció de població resident a altres àrees), d’accés a l’habitatge (com la resta de sistemes de la província), de mobilitat obligada (la necessitat que tenen els seus habitants de desplaçar-se al lloc de residència per motius d’estudi o de faena), de disponibilitat de transports públics, de medi ambient i clima, en dotació de serveis culturals i d’oci i de la situació financera dels ajuntaments que l’integren”.

El sistema està integrat pels municipis de l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Benifallet, Camarles, Deltebre, la Galera, Godall, Masde Barberans, Paüls, el Perelló, el Pinell de Brai, Rasquera, Roquetes, Santa Bàrbara, la Sénia, Tivenys, Tortosa, Ulldecona i Xerta.

2007-03-14

La planta dels ramaders del Montsià per reaprofitar els purins també tractarà la gallinassa

Font: Diari El Punt

El Consorci de Gestió de la Fertilització Agrària de Catalunya (Gesfer) prioritzarà enguany les actuacions al Montsià i Osona, perquè són les comarques catalanes on hi ha una situació més conflictiva amb els excedents de purins. En aquest sentit, l'Associació de Defensa Sanitària (ADS) del Montsià, que agrupa un centenar de ramaders de la comarca, espera que enguany es desencalle el projecte de construcció d'una planta de tractament de les dejeccions ramaderes que fa dos anys que promouen. «Tenim el suport del Gesfer per tirar endavant la planta de tractament de les dejeccions ramaderes per convertir-les en fertilitzants orgànics i esperem que el Departament de Medi Ambient autoritze ja el projecte», va manifestar el president de l'ADS del Montsià, Vicent Subirats.

Al Montsià hi ha un cens de 160.000 porcs, que generen anualment més de 300.000 metres cúbics de purins. Seguint les recomanacions del Gesfer, els ramaders del Montsià han decidit incorporar al seu projecte les 45.000 tones de gallinassa que es generen a les granges de la comarca. «L'objectiu és economitzar la planta i treure'n el màxim rendiment», va dir Subirats.

De fet, per tal d'abaratir els costos del transport, els ramaders preveuen la construcció de fins a cinc plantes de tractament, que s'emplaçarien a Masdenverge, la Sénia, Ulldecona, Amposta i una altra entre els termes de Godall i la Galera. Pel que fa a la capacitat de tractament d'aquestes plantes, oscil·larà entre els 60.000 i els 100.000 metres cúbics.


Segons el Gesfer, el problema del Montsià és que hi ha molt poques terres on es pot abocar els purins sense fer-ne un tractament previ.

Distribució als municipis de Catalunya de la participació en els ingressos de la Generalitat, integrada en el Fons de cooperació local de Catalunya, a

Font: Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

GAP/659/2007, de 5 de març, de distribució als municipis de Catalunya de la participació en els ingressos de la Generalitat, integrada en el Fons de cooperació local de Catalunya, any 2007.

A l'apartat 2 d'aquest article s'establia que els 73.362.590 euros de la participació de lliure disposició per als municipis es distribuïen de la forma següent:
Al municipi de Barcelona, la quantitat de 4.600.000 euros.
A la resta de municipis de Catalunya, la quantitat de 68.762.590 euros, que calia repartir d'acord amb els criteris establerts en el mateix article.

Joan Puigcercós i Boixassa
Conseller de Governació
i Administracions Públiques

Annex
Fons de cooperació local, municipis, any 2007
Bestretes tram de lliure disposició per als municipis:

...
Gironella 57.074,42 €
Gisclareny 13.248,42 €
Godall 21.995,31 €
Golmés 27.507,06 €
Gombrèn 16.827,66 €
Gósol 16.075,79 €
...

2007-03-13

La Diputació invertirà més de 7,3 M€ en la pavimentació de carreteres

Font: La Veu de l'Ebre
Aquesta pavimentació de la carretera d'Alfara de Carles als Reguers té continuïtat amb l'actuació que la Diputació de Tarragona també duu a terme a la T-342, que enllaça els Reguers amb Roquetes. En aquesta carretera, que fa poc la Generalitat l'ha traspassat a la Diputació, també s'hi fa una actuació parcial millorant l'asfaltatge al llarg de quatre quilòmetres. En total, amb aquestes dues obres, la Diputació hi inverteix més de 700.000 euros.

L'encarregat de presentar aquest Pla de paviments ha estat el president de la Comissió de carreteres de la Diputació, Pere Panisello, que ha destacat l'ambició del mateix. "Són més de 7,3 milions d'euros en millorar el ferm de vies de les quatre comarques de l'Ebre, una quantitat similar al Pla de paviments del Camp de Tarragona", ha manifestat.

El diputat provincial també ha detallat que l'actuació en pavimentació consisteix en la col·locació d'un aglomerat en calent d'entre sis i set centímetres de gruix "de gran qualitat", que permet no fer manteniment durant uns quants anys.

A més del tram Roquetes-Reguers-Alfara, la Diputació també ha inclòs en aquest Pla de paviments altres actuacions al Baix Ebre. Concretament, la T-301 entre Tivenys i Benifallet; la TV-3401 entre l'Ampolla i Deltebre; i la TV-3451 entre Deltebre i el port del Fangar. Pel que fa a la millora del ferm a vies del Montsià, la Diputació actuarà a la TV-3421 entre la Sénia i Roquetes; a la TV-3313 entre Ulldecona i la Galera per Godall; i a la TV-3406 al terme de la Ràpita entre la N-340a a la TV-3405.

A la Terra Alta, la Diputació també pavimentarà la T-723 entre Batea al límit de l'Aragó; la TV-3301 entre Bot i Prat de Comte; i la TV-3341 entre Horta de Sant Joan i el límit de la província. Per últim, a la Ribera d'Ebre es millorarà la TV-3111 entre Llaberia i la T-311; la TV-3032 entre la Serra d'Almos a la N-420 per Darmós; la TV-7411 de Riba-roja d'Ebre a la Pobla de Massaluca; la T-324 entre Miravet i Móra d'Ebre; i la TV-3023 entre Miravet i l'Eix de l'Ebre (C-12).

Se suspén el partit Godall-Corbera

Font: Més Ebre

L’àrbitre no va poder presentar-se.
Una avaria en el cotxe del col·legiat Peri va impossibilitar-li arribar fins a Godall per xiular un partit que es va haver d’ajornar.

El Corbera, d’aquesta forma, no ha pogut jugar en cap de les dues jornades. En la primera, el partit es va suspendre contra el Benifallet. I diumenge va ser a Godall.

D’altra banda, hem d’informar que el jugador Oriol (Club Esportiu Ascó) ha fitxat amb el Corbera que també ha incorporat al porter Jorge Teruel i a Pentinat (Guiamets).
Oscar, per lesió, i Kiko, per motius laborals, són baixa al Corbera. Així mateix, Ivan Lagunas, que jugava amb la Joventut Esportiva Ascó, va debutar diumenge amb l’Olímpic de Móra.

També van debutar, en aquest cas en el retorn al Benifallet i al futbol en actiu, el tècnic José Luis Margalef i Josep Gabriel.
Goran i Teixidó (fill de l’entrenador del primer equip) van jugar el primer partit amb el filial de la Rapitenca.

Dani Roca també va debutar amb l’Ampolla, després del seu pas pel Perelló. I el davanter Carlos Cid va tornar a jugar amb l’Ampolla una vegada s’ha recuperat de la lesió al braç. Per acabar, direm que el divendres vinent oferirem la informació del grup intermig de la Segona.

Francisco Aguilar encapçalarà la llista del PPC a Godall.

Font: Més Ebre
Francisco Aguilar encapçalarà la llista del PPC a Godall les properes eleccions municipals.
Aguilar ha expressat que «és un gran honor i una gran responsabilitat» haver estat escollit alcaldable i ha afirmat que «treballaré per Godall i pel projecte del PPC, perquè volem donar
resposta a les necessitats reals dels veïns».

Errada monumental del Diari El Punt amb les dades de la notícia sobre la Fira de l'Oli


Godall.tk, s'ha posat amb contacte amb la delegació a Tarragona del diari El Punt, per tal de que rectifiquin les dades que van donar sobre l'assistència a la Fira.


La notícia diu així:
Un centenar de persones, en la fira de l'Oli de Godall.

Quan realment, van passar-hi unes 5000 persones, es van fer 1500 esmorzars i es van vendre un total de 6000 litres d'oli (l'extra-verge es va acabar)

Restem a l'espera d'una contestació i/o rectificació per part del diari El Punt

100.000 litres d'oli

Font: La Malla

La cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall (Montsià) organitza la quarta Fira de l'oli i l'espàrrec, en què es posaran a la venda els 100.000 litres que ha produït enguany, tant d'oli verge com verge extra. Durant tot el cap de setmana, la festa permet veure el funcionament del molí nou de la cooperativa, visitar la fira en què s'hi exposen una quarantena d'empreses i entitats, degustar l'oli novell...
Unes 4.000 persones van visitar la fira de l'any passat. Enguany, la cooperativa preveu que la xifra augmentarà, ja que el temps es preveu que hi acompanyi molt més que l'any passat. La festa comença amb un esmorzar popular a partir de les 11:00, seguit de la degustació de l'oli novell i una demostració de bitlles catalanes. A les 13:00 comença el concurs d'espàrrecs, que ve seguit del concurs d'all i oli de les 17:00. Diumenge al matí, una rondalla godallenca animarà la fira, amb cançons rimades i improvisades al millor estil del mític Lo Canalero, en aquest cas a càrrec del rondallaire Joaquín El Tronera.

Durant tot el cap de setmana també es pot visitar el molí nou de la cooperativa, estrenat el 2003, el mateix any de la fira i origen de la mateixa. És al molí, situat a les afores de la vila, on els visitants poden comprar-hi l'oli. Així, tothom qui ho desitja pot visitar els estands amb total comoditat i, a l'hora de carregar l'oli, desplaçar-se amb el cotxe fins al molí i allí carregar-hi totes les garrafes que desitgi, a més a més de poder visitar les instal·lacions per dins, caracteritzades per treballar en dues línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al vol en xarxes.

2007-03-09

Tret de sortida a la 4ta Fira de l'Oli i l'Espàrrec


Bé amics, ja tenim aquí la 4ª Fira de l'oli i l’espàrrec, aquest dissabte i diumenge, 10 i 11, estarà oberta des de les 10 fins les 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.


Cada any, anem a més, tindrem uns 38 estants, (25 coberts i la resta per la plaça + el mercat el diumenge), a part de les activitats programades, el dissabte a les 12 actuaran la Coral Roses de Sant Feliu de Llobregat, una tirada de bitlles (al recinte del Molí) i el dissabte o diumenge una Rondalla Godallenca, a part d'una trobada de motos (Moto-Club).

Gaudirem com sempre de l’Actuació de l’Agrupació Musical i de la Xaranga Sarabastall, la desfilada de moda (organitzada per Styl-Marga), balls de saló i l’actuació del Duo Babylon.

I sobretot la degustació i venda de l’oli verge i el verge-extra, ja sabeu, sempre de collita pròpia.
Esperem la vostra visita a tots els actes programats (inclòs l’esmorzar) i que us ho passeu molt bé.

2007-03-06

FIRA DE L'OLI I DE L'ESPÀRREC A GODALL

Font: Ribera Online
La Cooperativa l'any 2003 va posar en marxa, amb molt d'esforç de tots els socis (100),un nou molí d'oli, situat al Camí Vell d'Amposta, s/n, amb un procés de recepció, molturació, emmagatzematge i envasat més modern, que té com a resultat una major qualitat del producte final "l'oli d'oliva", en les seves dues varietats "Oli d'Oliva Verge" i "Oli d'Oliva Verge Extra".
Per aquest motiu estem treballant en dos línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al "vol" en xarxes.
Actualment es recull una mitjana de 1.500 tn/campanya d'olives bàsicament del propi terme municipal i dels confortants sent les varietats més implantades en la zona d'influència la Morruda 40%, la Sevillenca 40% i la Farga 20%.
Amb una mitjana de 500 tn/campanya d'oli i 70.000 lts. envasats.
L'oli envasat es comercialitza amb el nom "Molí Clapises".
L'Oli Verge en envasos de plàstic, d'un, dos i cinc litres, l'Oli Verge-Extra i en un futur immediat l'OliVerge-Extra D.O., en botelles de vidre de 0,750 ce.
Vam pensar que una de les maneres per donar a conèixer les virtuts nutricionals, terapèutiques i culinàries d'aquest oli d'oliva com a element essencial dins la dieta mediterrània, era, organitzar una festa de l'oli i com a complement l'espàrrec, també típic del nostre terme.
Desprès de l'èxit de la passada edició de la Festa de l'Oli, en la que va ser visitada per 4.000 persones, ens plau de comunicar-vos que estem preparant la 4a Fira de l'Oli i l'Espàrrec, enguany hem allargat un dia mes la Festa, així seran els propers dissabte i diumenge, 10 i 11 de Març de 2.007.
Apart d'organitzar un esmorzar en productes típics del poble (botifarres, coc en sal, all i oli, panoli, truita d'espàrrecs) i hauran diferents activitats, tot per atraure el màxim de gent possible i donar a conèixer el poble i sobretot el nostre estimat oli d'oliva.
La inauguració oficial, serà el proper dissabte dia 10 de Març, a les 10,30 del mati, desprès hi haurà una petita actuació per part de l'Agrupació Musical de Godall i la visita als diferents expositors.

Les activitats durant el dos dies seran:
**Visita als stands amb productes de diferents expositors (20 coberts i 15 descoberts)
**Visita guiada al nou molí d'oli.
**Visita a un molí antic."Degustació de l'oli novell.
**Esmorzar popular (preu tiquet 1 €)
**Exposició d'obres realitzades per Albert Tomàs.
"Projecció en pantalla gran de fotografies des de 1890 fins l'actualitat.

Durant el dissabte 10 de Març de 2007:
**Actuació de l'Agrupació Musical de Godall.
** Actuació de la Coral Roses, de la Gent Gran de Sant Feliu de Llobregat
**Concurs d'espàrrecs.
**Concurs d'all i oli
**Per la nit al Casal: Desfilada de Moda (Styl-Marga)
Ball de saló infantil i juvenilBall amb el duo BABYLON

Durat el diumenge 11 de Març de 2007:
** Actuació de la Xaranga Sarabastall
** Actuació de la Rondalla Godallenca"
Desfilada de motoristes del Moto-Club Godall
"Mercat popular"Concurs de cartells propera festa (3 a 15 anys).

Programa: http://www.tinet.org/~amatv/poble/coop/coop.html

El PSC de Godall ataca ERC per la presentació d’una llista independent.

Font: El Punt

L’agrupació local del PSC de Godall va emetre ahir un comunicat per valorar la creació de la candidatura independent Acord per Godall. Segons els socialistes, la presentació d’Acord per Godall a les properes eleccions municipals respon a la «falta de prestigi del grup municipal d’ERC i el seu entorn». Així, el PSC acusa els republicans de «no haver fet res en quatre anys», i d’aliar-se «amb els sectors més reaccionaris i rancis del municipi, amb l’afany de frenar el progrés per a tothom». A la nota, el PSC també recorda que en la legislatura s’ha avançat molt en infraestructures, equipaments i serveis a la població, «sense que la gent del poble no hagi pagat ni un sol euro», en referència amb les contribucions especials pel clavegueram que l’alcalde, Francesc Miró, finalment va decidir no aplicar.

Llista nomenaments jutges de pau: Jose Maria Borrell i Benaiges de Godall i altres.

Font: Butlletí Oficial de la Província de Tarragona




Presidència

Edicte

En virtut del que ha disposat la Comissió de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en la sessió de data 20 de febrer de 2007, s'anuncia el nomenament per al càrrec de jutges de pau:


Jutge de Pau TITULAR de GODALL, Partit Judicial de AMPOSTA; Província de TARRAGONA; JOSÉ MARÍA BORREL I BENAIGES, DNI. núm. 40.005.436 H.

D'acord amb el que estableixen els articles 8 i 11, segons el cas, del Reglament 3/95 de 7 de juny de 1995 de jutges de pau, els jutges de pau prendran possessió del seu càrrec respectiu en el termini dels vint dies naturals següents a l'endemà de la publicació del seu nomenament en el BUTLLETÍ OFICIAL DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA; amb el jurament o la promesa previs davant el jutge de primera instància i instrucció del partit, o del degà si n'hi ha diversos. La durada del manament es computarà des de la publicació del nomenament en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona per a un període de quatre anys.

Contra l'acord que ha pres la Comissió de la Sala de Govern es pot interposar recurs d'alçada davant el Ple del Consell General del Poder Judicial en el termini d'un mes.

Masdenverge 1 - Godall 1

Jornada 1 de la lligueta de descens

La próxima excusa

Font: El Periódico



En Godall (Montsià) tendrá lugar los días 10 y 11 de marzo la Festa de l’Oli i l’Espàrrec.
http://www.tinet.org/~amatv/poble/coop/coop.html y tel. 977 73 81 26(a partir de las 10.00 horas).

"Bona nit i bon profit" i Acord per Godall, últimes novetats a l'ebresfera

Font: La Marfanta

En les últimes hores he rebut l'avís de dues novetats a la blocosfera ebrenca. Es tracta dels blocs Bona nit i bon profit, d'Albert Arques, i de l'espai web de la candidatura independent Acord per Godall. Al seu bloc personal, l'Albert ens parla de qüestions que ens afecten com a territori, com els dèficits en el transport públic, el creixement urbanístic, la idenditat... i sempre acaba les seues entrades amb un educat "bona nit i bon profit", que com haureu intuït serveix per donar sentit al sensacional títol del bloc. Per la seua banda, el bloc d'Acord per Godall difondrà tota la informació i les opinions d'aquesta nova candidatura que es presentarà a les eleccions municipals de Godall. Es defineixen com "un grup extens de gent de totes les ideologies i amb tendències polítiques totalment dispars", que han decidit agrupar-se per provocar un canvi a l'alcaldia. Així, Acord per Godall critica els intents de destruïr els carnavals tradicionals, obres faraòniques costejades a través de contribucions especials, la poca transparència municipal i l'actitud excessivament partidista de l'actual equip de govern.

Les pintures rupestres ja tenen senyalització turística

Font Més Ebre

Ulldecona continua amb les millores i adequacions entorn de les pintures rupestres del municipi. Més concretament, en els darrers dies s’han col·locat els cartells de senyalització del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre dels abrics de l’ermita, situat a la mateixa ermita de la Pietat, a la serra de Godall. Per una altra banda, també s’està realitzant una obra de millora a l’accés a les pintures rupestres, tant del camí com de les passarel·les.

La segona fase ja té definits el pla de competició i els calendaris

Font La Veu de l'Ebre


Finalment ja ha quedat tot resolt a la segona territorial i diumenge tornarà el futbol als camps, després de la confecció dels diferents calendaris de la segona fase en les tres lliguetes on estaran en joc les dos places de promoció d’ascens a primera, la Copa Terres de l’Ebre i les quatre places de descens, inicialment entre els vuit representants a disputar la lligueta de la mort.

El sotsdelegat de la federació catalana a Tortosa, Joaquín del Pino, explicava que “hem pres una decisió ferma després de fer totes les consultes pertinents a la central de Barcelona i, una vegada assessorats, hem arribat a la decisió que creiem que podria ser la millor per als interessos dels equips de les Terres de l’Ebre”. Del Pino apuntava que “aquesta fórmula ha sigut la de fixar el pla de competició en quatre descensos i una lliga de vint equips amb vista a la temporada vinent, tal com està ara actualment la competició”.

A més el sotsdelegat ressaltava el fet que, “tot i que cal tindre en compte que això anirà en funció dels possibles ascensos i descensos compensats, en el pitjor dels casos –a hores d’ara una possibilitat remota– podrien baixar-ne sis com a màxim i quedaria una lliga de vint equips; si arriba l’extrem que cap dels dos equips ebrencs que promocionen pugen, baixarien dos equips de les Terres de l’Ebre de primera territorial (la Sénia és troba actualment en lloc de descens directe) i hem de tindre també en compte que pugen els dos primers classificats del grup ebrenc de tercera territorial”.
Del Pino concloia, en aquest sentit, que “amb totes aquestes alternatives, la lliga podria quedar establida entre un grup de 18 i 20 equips i els descensos estaran entre 6 i 4 equips, tot en funció del que acabe passant”.

...Mercat lliure entre els equips Un altre dels punts de discòrdia i de debat entre els diferents equips va ser la possibilitat de lliure mercat entre tots els 22 equips participants en les dos grups de la primera fase de competició. En aquest aspecte el delegat Joaquín del Pino ho feia públic la setmana passada i aquesta mateixa ratificava el fet que “qualsevol jugador d’un equip és lliure de poder fitxar per qualsevol altre, encara que haja jugat dintre el mateix grup a la primera fase o fins i tot si ha quedat englobat dintre el mateix grup en què s’enfronten els dos equips en aquesta segona fase de competició”.

Del Pino especificava que “des de Barcelona ens ho han aprovat sense cap problema, ja que reconeixien que, com es tracta d’una altra lliga totalment diferent, no existeix cap trava legal per servir d’atenuant i evitar el transbord de jugadors que puguen fitxar per altres equips que busquen reforçar pels seus interessos i afavorir així a la competitivitat d’aquest tram de campionat”.

Creen una llista independent a Godall

Font: El Punt

Tot i no arribar al miler d’habitants, Godall és un dels municipis ebrencs on més candidatures polítiques es presenten a les municipals.Les del 2007 no seran una excepció. Així un grup de gent de totes les ideologies han optat per crear una candidatura independent.
Concorreran sota el nom d’Acord per Godall i denuncien que l’actual govern, liderat per l’alcalde socialista Paco Miró, «ha intentat destruir els carnavals de tota la vida» i ha imposat contribucions especials molt elevades per finançar el condicionament dels carrers.

2007-03-01

ANUNCI del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Comarca del Montsià, sobre aprovació definitiva de diversos projectes d'obres

Font: DOGC

ANUNCI

del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Comarca del Montsià, sobre aprovació definitiva de diversos projectes d'obres.

Durant el període de trenta dies d'informació pública de diversos projectes d'obres per a la construcció de les deixalleries de Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge i Santa Bàrbara, aprovats per acord de la Junta de Govern de data 29 de novembre de 2006, mitjançant publicació de l'anunci en el BOPT núm. 5 de data 8/01/07 i en el DOGC núm. 4796, de data 10/01/07, no s'ha formulat cap al·legació ni reclamació.

En virtut del que disposa l'apartat segon de l'esmentat acord d'aprovació inicial, aquests projectes queden aprovats definitivament sense necessitat d'adoptar cap altre acord de manera expressa.