2006-03-30

La gestora dels caçadors ebrencs instal·la la seu central a Amposta

Notícia de la veu de l'Ebre (http:www.ebredigital.info)
Els milers de caçadors que hi ha a les Terres de l'Ebre ja no hauran d'anar a Tarragona a fer els tràmits necessaris per a regularitzar la pràctica d'aquest esport federat. La Junta Gestora de la Federació de Caçadors de les Terres de l'Ebre s'ha instal·lat definitivament en un local de 170 m2 ubicat al carrer Mestre Sunyer, 24, entresol, d'Amposta, i ha obert horari d'atenció al públic, la qual cosa ja permet fer la tramitació de les llicències federatives, les assegurances, o altres tràmits imprescindibles des de la nova seu central.


Des del local es dóna assistència a les 66 societats de caçadors que hi ha a les quatre comarques de l'Ebre (20 al Baix Ebre, 17 al Montsià, 17 a la Ribera d'Ebre i 12 a la Terra Alta). La seu estarà oberta tres dies a la setmana en horari de tarda, concretament els dilluns, dimecres i divendres, de les 18 a les 20 h. Així mateix també s'ha contractat una persona per concertar les gestions, ja que els membres de la directiva hi seran preferentment els divendres. La nova seu dels caçadors ebrencs està equipada administrativament amb l'adquisició dels primers ordinadors, una àmplia sala per celebrar reunions i trobades, i el més imprescindible per començar a funcionar (el telèfon és el 977 708 080 i el correu electrònic, fecte@fcctarragona.org).


Quotes descentralitzades
Però l'obertura d'aquest local és la primera conseqüència concreta d'haver aconseguit que les quotes federatives que cada any paguen els caçadors ebrencs, les gestione la nova Junta Gestora amb seu a Amposta, i no la Federació provincial de Tarragona, que ha facilitat la posada en marxa d'aquest sistema paral·lel durant aquest període de transició. És per això que els representants dels caçadors ebrencs creuen que a partir d'ara la xifra de 5.300 caçadors federats a les Terres de l'Ebre podrà créixer notablement (es calcula que són al voltant de 10.000), al veure que els seus diners es gestionen ja des del mateix territori, i que tenen l'administració i la gestió de la seua afició molt més a prop.


Una junta territorial
La Junta Gestora de la futura Federació de Caçadors va començar a treballar en aquest procés constituent el passat mes d'octubre, i està organitzada a partir de 8 comissions de treball, on s'ha tingut cura de que hi hagi almenys dos representants de cadascuna de les comarques de l'Ebre per garantir la seua territorialitat. Les comissions s'han creat principalment en funció de cadascuna de les modalitats de caça (caça major, aquàtiques, conill, perdiu o tord), però també per a funcions de promoció i gestió (fires i competicions, gestió cinegètica i control sanitari o relacions externes). Val a dir que de la gestora hi formen part també els membres del Consell de Caça a les Terres de l'Ebre, un òrgan adscrit al departament de Medi Ambient, també amb seu a Amposta. Aquesta gestora està presidida per Manolo Royo, d'Amposta, ja que també és el vicepresident de la Federació provincial de caça per a la provincia de Tarragona, que orgànicament és encara la de referència. Tres membres més de la junta provincial l'acompanyen també en les gestions de fer funcionar la nova gestora ebrenca. Concretament José Pedro Tomás Callau (La Cava-Deltebre), Carlos Colomé Fumadó (Sant Jaume d'Enveja) i Joan Josep Adell Cid (Mas de Barberans). Completen aquesta estructura, d'acord a aquest model d'equilibri territorial, representants de les societats de caçadors més significatives del territori, la majoria d'ells presidents al mateix temps:


BAIX EBRE:- Rafel Grifoll Iniesta (Tortosa)- Juan José Bonavida Colomé (Bítem)

MONTSIÀ- José Antonio Monfort Cabanes (Godall)- Pere Vidal Ferré (Amposta)

TERRA ALTA- Lluís Borrull Llombart (Arnes)- Salvador Estruell Valles (Horta de Sant Joan)- Vicent Soro Ramon (Gandesa)

RIBERA D'EBRE- Ramon Descárrega Alentorn (Flix)- Joan Martínez Fucho (Móra d'Ebre)

2006-03-27

Godall 0 - J.Catalònia 0

Corresponent a la Jornada 26 celebrada el 26 de març de 2006

La Mancomunitat de la Taula del Sénia es reunix a La Galera



Povet.com
El passat divendres 24 de març, es van celebrar a l’ajuntament de La Galera dos reunions de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, una de la Junta de Govern i l’altra de l’Assemblea General.
Va presidir les reunions el Vicepresident 1r Javier Balada, en absència del President Víctor Pla que a la mateixa hora atenia al seu poble al Conseller de Medi Ambient de la Generalitat. A més, van assistir les Alcaldesses i Alcaldes de Rossell, Ulldecona, Morella, La Galera, Canet, La Jana, Godall, Mas de Barberans, Càlig, Cervera, Freginals, Santa Bàrbara i Beseit.

L’Assemblea va començar fent-li lliurament del premi de 600 € a Ignasi Boza, guanyador del concurs del logotip de la Mancomunitat, per part de l’Alcaldessa de La Galera, Ester Martí. Tot seguit, el propi Ignasi Boza va explicar als assistents els diversos materials que s’estan elaborant per a la exposició itinerant que anirà recorrent tots els pobles de la Mancomunitat i que s’espera que es pugue estrenar a la Fira de Canet els dies 7/8/9 d’abril propers.
També es va aprovar el Conveni a signar amb la Diputació de Tarragona que aportarà el seu suport a la Mancomunitat. I es va informar de la propera visita al President de la Diputació de Terol el dia 29/03 on se li demanarà un Conveni semblant. Així mateix, es van explicar les gestions fetes amb representants de les administracions: de l’Estat i de les Comunitats Autònomes, de cara a poder signar Convenis de col·laboració.

2006-03-20

Godall 2 - Batea 0

19-03-2006
Godall 2 - Batea 0
Arbitre: Ricardo Torao
Gols: 1-0 (Panisello 20'), 2-0 (Panisello 35')

2006-03-16

Un estudi reflecteix el dèficit de polítiques d’igualtat al Montsià

El Punt
L’informe de la URV situa entre un 25 i un 30% la presència de dones en càrrecs públics municipals.
Un estudi de la URV ha analitzat la situació de les dones a la comarca del Montsià, sobretot en relació amb els homes. La recerca evidencia que des dels últims anys les dones tenen una formació superior, però, en canvi, això no es reflecteix en la seva situació laboral, ja que la taxa d’atur femenina és més alta que la masculina. Les diferències en la participació política també són notables: a escala municipal les dones són presents en càrrecs públics en un 25 o un 30% i treballen en àrees considerades «típicament» femenines. Resoldre aquest esvoranc requereix polítiques d’igualtat, que, en el cas del Montsià, estan en una situació molt inicial.
Amposta, la Sénia, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar: homes, 20-26%; dones, 25-34. Santa Bàrbara: homes, 28-31%; dones, 31-44%. Sant Jaume d’Enveja: homes, 10-20%; dones, 30-37%. Masdenverge: homes, 20-35%; dones, 28-40%. La Galera: homes, 38%; dones, 56%. Godall: homes, 45%; dones, 60%. Mas de Barberans: homes, 40%; dones, 52%. Freginals: homes, 40%; dones, 50%...

Més de la meitat de dones dels pobles petits del Montsià són ancianes dependents


Diari de Tarragona (fes click a sobre la notícia anterior per ampliar-la)

El cinquanta per cent de les dones que viuen als pobles petits del Montsià són majors de 65 anys amb algún tipus de dependència. Aquest índex arriba a un màxim del 60 per cent a nuclis com ara Godall. En el conjunt de la comarca, es comptabilitzen prop de 1.600 dones d'aquesta franja d'edat que viuen soles, enfront dels vora 600 homes que es troben en la mateixa situació...

Avui dijous (21:15h) es juga el partit aplaçat entre el C.F.Godall i l'Horta de Sant Joan

El partit es jugarà al camp de l'Amposta a les 21:15h.

2006-03-15

Godall disposarà de casal municipal d'avis en un termini de quatre mesos

Tinet Digital 15-03-2006
L'Ajuntament de Godall ha licitat les obres del Casal Municipal d'Avis, que suposarà una inversió de 90.000 euros, dels quals 38.000 estan subvencionats per Leader Plus, 45.000 pel Departament de Benestar i Família i la resta, uns 7.000 euros, aniran a càrrec de l'Ajuntament de Godall. Un cop l'obra estigui adjudicada en concurs públic, el termini d'execució es preveu de 4 mesos.

2006-03-14

Onze municipis del Monstià signen un acord pel programa 'Montsia Jove'

Tinet Digital, 14-03-2006
Entre els molts temes que van ocupar l'agenda de la Comissió d'Alcaldes del Montsià, reunida a la seu del Consell Comarcal, es va fer referència a l'àrea de Joventut. La signatura del conveni de la xarxa 'Montsia Jove' contribuirà a definir, orientar, assessorar i complementar els programes que inclou el Pla comarcal de joventut del Montsià.

El primer fou l’acte de signatura, per part del Consell Comarcal i pels deu municipis presents (Alcanar, Amposta, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara i Ulldecona), del conveni que regula el funcionament de la Xarxa “Montsià Jove”, que integren els tècnics/ques de Joventut del Consell Comarcal i dels municipis signants, i que contribuirà a definir, orientar, assessorar i complementar els programes que inclou el Pla comarcal de joventut del Montsià.

Tècnic de joventut compartit a cinc municipis
L’acte també va servir per fer que quatre municipis dels cinc previstos ratifiquessin el conveni de contractació d’un tècnic de joventut compartit que donarà servei en matèria d’elaboració, implementació i avaluació de polítiques de joventut a cinc municipis del Montsià que no disposen de tècnic propi. En concret, el conveni fou signat pel Consell Comarcal i pels alcaldes de Freginals, la Galera, Godall i Masdenverge. El municipi de la Sénia, tot i manifestar la seva voluntat en disposar d’aquest tècnic compartit, no va signar el conveni perquè l’alcalde d’aquest municipi no va poder assistir a aquesta Comissió.
Enguany serà el segon any que municipis del Montsià podran disposar d’aquest tècnic, el finançament del qual va a càrrec, en un 40 %, de la Secretaria General de Joventut (SGJ), mentre que la resta és responsabilitat de cada municipi on desenvolupa la seua activitat i d’acord amb les hores que hi dedica. Amb aquest conveni tots els municipis del Montsià compten amb tècnic/a de joventut, bé propi o bé compartit.
El darrer punt que afectava l’àrea de Joventut era el de lliurar i donar compte del Pla comarcal de joventut per a l’any 2006 que s’ha elaborat tenint en compte les demandes efectuades pels municipis de la comarca i que ha estat presentat a la SGJ a fi de sol·licitar recursos econòmics per dur-lo a terme.

Godall 0 - Ginestar 1

Partit pèssim del C.F.Godall, degut a les baixes i al rendiment de joc de l'equip local. Amb aquesta, ja son 3 derrotes seguides les quals impliquen un descens continu en els llocs de la classificació i que si bé, de moment, no són extremadament preocupants, sí que cal tenir-ho molt present de cara a afrontar amb molta més "garra" i entrega els propers partits.

2006-03-13

Godall promociona l'oli com a eix principal de la seva activitat econòmica

Diari de Tarragona (12-03-2006)

La Festa de l'Oli i l'Espàrrec de Godall triplica el nombre d'expositors en només dos anys

IntraCatalònia (11-03-2006)
Godall Montsià . La Festa de l'Oli i l'Espàrrec de Godall va tenir 12 expositors en la seva primera edició de 2004 . L'any passat en va reunir 25 i enguany en suma 36 . El creixement exponencial d'aquesta festa gastronòmica de Godall , que avui ha inaugurat el director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura , Ramaderia i Pesca DARP , Jordi William Carnes , és un reflex de l'èxit de convocatòria que els seus organitzadors esperen aconseguir durant tot el cap de setmana .

Es crearà una associació d'indústries que exploten les pedreres


Diari El Punt (11-03-2006)
Les cinc empreses que exploten les pedreres de la serra de Godall, Inmar, Marbres Castell, Canteras Ebro, Marbres Homedes i Difel, constituiran una associació per participar en el centre tecnològic de la construcció de Barcelona, que podria dedicar una secció a la investigació sobre la pedra. Aquesta decisió arriba després que el Departament d'Indústria de la Generalitat hagi desestimat el projecte de fer un centre tecnològic de la pedra a Ulldecona, ja que la produció de les cinc pedreres no ho justifica. Tot i que a Ulldecona hi ha cinc empreses extractores només n'hi ha dues, Marbres Homedes i Marbres Castell, que també tenen la planta de producció al terme municipal. Inmar té la planta de tractament a Vinaròs, Canteras Ebro a Traiguera i Difel a Vila-real.


El sector econòmic més important d'Ulldecona són les pedreres, amb un total de cinc indústries que es dediquen a l'extracció i la producció de pedra ornamental extreta de la serra de Godall, i quatre empreses més d'àmbit local que la treballen. Es calcula que aquest sector genera uns 500 llocs de treball i factura entre 25 i 30 milions d'euros anuals. Amb l'objectiu de promocionar aquesta activitat econòmica, l'Ajuntament d'Ulldecona ha editat un catàleg on s'inclouen dades del sector i imatges de construccions que han utilitzat la pedra d'Ulldecona, coneguda amb la marca Cenia o Crema. Entre els edificis que han fet servir la pedra ulldeconenca hi ha la Pedrera i la Sagrada Família de Barcelona i una universitat novaiorquesa...

2006-03-06

Tot a punt per a la 3era Festa de l'Oli i l'Espàrrec a Godall els dies 11 i 12 de març


La inauguració oficial, serà el proper dia 11 de Març, a les 11 del mati, desprès hi haurà una petita actuació per part de l’Agrupació Musical de Godall i la visita als diferents expositors.


Més informació pitjant aquí


NOTA DE PREMSA:
La Cooperativa fa uns mesos a posat en marxa, amb molt d’esforç de tots els socis (100), un nou molí d’oli, situat al Camí Vell d’Amposta, s/n, amb un procés de recepció, molturació, emmagatzematge i envasat més modern, que té com a resultat una major qualitat del producte final “l’oli d’oliva”, en les seves dues varietats “Oli d’Oliva Verge” i “Oli d’Oliva Verge Extra”.

Per aquest motiu estem treballant en dos línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al “vol” en xarxes.

Actualment es recull una mitjana de 1.500 tn/campanya d’olives bàsicament del propi terme municipal i dels confortants sent les varietats més implantades en la zona d’influència la Morruda 40%, la Sevillenca 40% i la Farga 20%. Amb una mitjana de 500 tn/campanya d’oli i 60.000 lts. envasats.

L’oli envasat es comercialitza amb el nom “MOLI CLAPISES” dins d’ACOMONT (Agrupació de Cooperatives del Montsià). L’Oli Verge en envasos de plàstic, d’un, dos i cinc litres, l’Oli Verge-Extra, amés en botelles de vidre de 0,750 cc, i en un futur immediat l’Oli Verge-Extra D.O., en botelles de vidre de 0,750 cc.

Vam pensar que una de les maneres per donar a conèixer les virtuts nutricionals, terapèutiques i culinàries d’aquest oli d’oliva com a element essencial dins la dieta mediterrània, era, organitzar una festa de l’oli i com a complement l’espàrrec, també típic del nostre terme.

Desprès de l’èxit de la passada edició de la Festa de l’Oli, en la que va ser visitada per 3.500 persones, ens plau de comunicar-vos que estem preparant la 2ª Festa de l’Oli i l’Espàrrec, enguany hem allargat un dia mes la Festa, així seran els propers dissabte i diumenge, 12 i 13 de Març.

Apart d’organitzar un esmorzar (en productes típics del poble) i hauran diferents activitats, tot per atraure el màxim de gent possible i donar a conèixer el poble i sobretot el nostre estimat oli d’oliva.

Jesus i Maria 2 - Godall 1

Corresponent a la jornada 23 de la Segona Territorial.

Cal recordar que el partit entre C.F.Godall i el H.Sant Joan de la jornada 22, es va aplaçar degut a la pluja.

La propera jornada (24) el Godall s'enfrontarà al Ginestar (acte inclòs dintre el programa de la 3era Fira de l'Oli i l'Espàrrec que tindrà lloc els dies 11 i 12 de març).

2006-03-03

El Consell Comarcal del Montsià vol impulsar l'estalvi energètic a tots els municipis de la comarca.

El Punt (03 de març de 2006)

La Generalitat actua als nuclis antics de Tivissa, Godall i Horta

El Punt (28-02-2006)

A més...

La Generalitat farà actuacions de rehabilitació en nou nuclis antics. (Vilaweb)

La Generalitat farà actuacions en nou municipis de Catalunya per rehabilitar els seus nuclis antics i restaurar-ne monuments. La majoria de les obres, que tindran un pressupost d'1,1 milions d'euros, les farà l'Institut Català del Sòl (Incasol), segons ha informat avui aquest organisme.

Els municipis on es faran les actuacions són Gelida, Monistrol de Montserrat i Sant Salvador de Guardiola a Barcelona, Rialp, Tremp i Vall de Boí a Lleida i Godall, Horta de Sant Joan i Tivissa a Tarragona.

Les actuacions pretenen frenar el deteriorament d'alguns nuclis antics i i entorns monumentals, i en total la Generalitat invertirà 19,4 milions repartits en 140 obres.

Informació pública sobre l'atorgament de diversos permisos d'investigació i concessions d'explotació

DOGC núm. 4581 - 27/02/2006

ANUNCI d'informació pública sobre l'atorgament de diversos permisos d'investigació i concessions d'explotació.

Termes municipals: Freginals i Godall.
Data d'atorgament: 10 d'octubre de 2005.
Titular: Honey Stone, SL.
Permís d'investigació Les Bruixes, núm. 2.313 del Registre miner de Tarragona, amb una superfície d'1 quadrícula minera, per a recursos de la secció C), pedra ornamental.