2006-03-30

La gestora dels caçadors ebrencs instal·la la seu central a Amposta

Notícia de la veu de l'Ebre (http:www.ebredigital.info)
Els milers de caçadors que hi ha a les Terres de l'Ebre ja no hauran d'anar a Tarragona a fer els tràmits necessaris per a regularitzar la pràctica d'aquest esport federat. La Junta Gestora de la Federació de Caçadors de les Terres de l'Ebre s'ha instal·lat definitivament en un local de 170 m2 ubicat al carrer Mestre Sunyer, 24, entresol, d'Amposta, i ha obert horari d'atenció al públic, la qual cosa ja permet fer la tramitació de les llicències federatives, les assegurances, o altres tràmits imprescindibles des de la nova seu central.


Des del local es dóna assistència a les 66 societats de caçadors que hi ha a les quatre comarques de l'Ebre (20 al Baix Ebre, 17 al Montsià, 17 a la Ribera d'Ebre i 12 a la Terra Alta). La seu estarà oberta tres dies a la setmana en horari de tarda, concretament els dilluns, dimecres i divendres, de les 18 a les 20 h. Així mateix també s'ha contractat una persona per concertar les gestions, ja que els membres de la directiva hi seran preferentment els divendres. La nova seu dels caçadors ebrencs està equipada administrativament amb l'adquisició dels primers ordinadors, una àmplia sala per celebrar reunions i trobades, i el més imprescindible per començar a funcionar (el telèfon és el 977 708 080 i el correu electrònic, fecte@fcctarragona.org).


Quotes descentralitzades
Però l'obertura d'aquest local és la primera conseqüència concreta d'haver aconseguit que les quotes federatives que cada any paguen els caçadors ebrencs, les gestione la nova Junta Gestora amb seu a Amposta, i no la Federació provincial de Tarragona, que ha facilitat la posada en marxa d'aquest sistema paral·lel durant aquest període de transició. És per això que els representants dels caçadors ebrencs creuen que a partir d'ara la xifra de 5.300 caçadors federats a les Terres de l'Ebre podrà créixer notablement (es calcula que són al voltant de 10.000), al veure que els seus diners es gestionen ja des del mateix territori, i que tenen l'administració i la gestió de la seua afició molt més a prop.


Una junta territorial
La Junta Gestora de la futura Federació de Caçadors va començar a treballar en aquest procés constituent el passat mes d'octubre, i està organitzada a partir de 8 comissions de treball, on s'ha tingut cura de que hi hagi almenys dos representants de cadascuna de les comarques de l'Ebre per garantir la seua territorialitat. Les comissions s'han creat principalment en funció de cadascuna de les modalitats de caça (caça major, aquàtiques, conill, perdiu o tord), però també per a funcions de promoció i gestió (fires i competicions, gestió cinegètica i control sanitari o relacions externes). Val a dir que de la gestora hi formen part també els membres del Consell de Caça a les Terres de l'Ebre, un òrgan adscrit al departament de Medi Ambient, també amb seu a Amposta. Aquesta gestora està presidida per Manolo Royo, d'Amposta, ja que també és el vicepresident de la Federació provincial de caça per a la provincia de Tarragona, que orgànicament és encara la de referència. Tres membres més de la junta provincial l'acompanyen també en les gestions de fer funcionar la nova gestora ebrenca. Concretament José Pedro Tomás Callau (La Cava-Deltebre), Carlos Colomé Fumadó (Sant Jaume d'Enveja) i Joan Josep Adell Cid (Mas de Barberans). Completen aquesta estructura, d'acord a aquest model d'equilibri territorial, representants de les societats de caçadors més significatives del territori, la majoria d'ells presidents al mateix temps:


BAIX EBRE:- Rafel Grifoll Iniesta (Tortosa)- Juan José Bonavida Colomé (Bítem)

MONTSIÀ- José Antonio Monfort Cabanes (Godall)- Pere Vidal Ferré (Amposta)

TERRA ALTA- Lluís Borrull Llombart (Arnes)- Salvador Estruell Valles (Horta de Sant Joan)- Vicent Soro Ramon (Gandesa)

RIBERA D'EBRE- Ramon Descárrega Alentorn (Flix)- Joan Martínez Fucho (Móra d'Ebre)